Permalänk

Sälja defekt ps4

Tjena! Jag undrar, som fattig tonåring, om det finns en möjlighet att jag kan sälja ett ps4 som har en liten defekt? Det funkar perfekt förutom att Kontroller inte kan ansluta, så jag antar att det är något fel med bluetooth. Det är väldigt surt då jag precis hade skaffat bf1 när defekten inträffade, och jag har lite tidspress på mig från polarna att skaffa ett nytt. Det är 1TB Ultimate player edition om det hjälper.

Permalänk
Hedersmedlem

Hur vet du att det inte är kontrollen det är fel på?

Permalänk
Medlem

Är väl inte dina polare som bestämmer om hur du ska göra

Permalänk
Rekordmedlem

Ja naturligtvis kan man sälja den, så länge du upplyser om att den är trasig och priset avspeglar detta är det inget fel i det men du ska inte ta för givet att det är ett visst fel om den inte är felsökt så du med säkerhet vet att det är för fel.
Jag köpte en död PS3 för 300 kr på tiden då de kostade kring 2000 kr begagnade om de var ok och reparerade den själv och den funkar än idag.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

På nätet finns det en del tips på vad man kan göra om kontrollerna inte vill ansluta, bland annat här:
https://evilcontrollers.zendesk.com/hc/en-us/articles/2202707...

Permalänk
Skrivet av Andreaz1:

Hur vet du att det inte är kontrollen det är fel på?

För att jag, dumt nog, spenderade 590kr för att köpa en ny kontroll med samma resultat

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Går det inte att köra med sladd?

Visa signatur

2x Xeon E5 2697 v3 | 64GB | 6700 XT

Permalänk
Skrivet av Rasse12345:

Går det inte att köra med sladd?

Nej tyvärr inte:( spenderade till och med några hundra för att testa det också, utan resultat

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Okey, så den "lilla" defekten är att det varken via kabel eller bluetooth går att ansluta kontroller?

Testat att boota i safe mode?
http://www.tech-recipes.com/rx/45946/ps4-how-to-get-into-safe...

Om inte det funkar så har jag svårt att tro att någon annan än någon som reparerar ps4:or skulle ha något intresse av att köpa....

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Boota i safe mode och fabriksåterställ den. Fungerar inte kontrollen i Safe Mode så låter det som om USB portarna är defekta.

Permalänk
Medlem

Dom nyare Dualshock 4-kontrollerna som kommer med PS4 Pro (och Slim tror jag) kan kommunicera över USB-kabel, medan de gamla bara kan köra över bluetooth. Dock måste man byta så att signalen skickas genom sladden via en systeminställning. Man ser skillnad på kontrollerna genom att den nyare versionen (som kan kommunicera över USB och inte bara ladda) har en ljuslinje tvärs över touchpaden högst upp, som synes på denna bild: http://cdn3-www.playstationlifestyle.net/assets/uploads/2016/...

Om trådskaparen har en sådan eller kan tänka sig köpa så borde den fungera, men får nog tillfälligt ansluta ett USB-tangentbord för att navigera menyn så att alternativet väljs. Instruktioner för hur man gör detta finns här: https://www.reddit.com/r/PS4/comments/5ffymp/psa_set_your_new...

I övrigt borde det gå att byta själva konsolen på garanti för att åtgärda problemet.