Permalänk

Kommer jag kunna överklocka denna?

Hej jag ska bygga en dator med ett moderkort som ej stödjer överklockning. Till en början ska jag ha en Intel Pentium G4560 som är låst och kan inte bli överklockad men sedan när jag uppgraderar till en ny kommer jag inte kunna överklocka den då för att moderkortet inte stödjer det eller är det att jag inte kan överklocka moderkortet?

Permalänk
Inaktiv

Moderkortet måste också stödja överklockning. Vad handlar det om för moderkort?

Permalänk
Medlem

Du svarar ju på din fråga i första meningen

Permalänk
Medlem

Vinlunch?

Permalänk
Medlem

Moderkort + cpu med överklocknings möjligheter = kan överklocka med multipliern t ex 41x100 = 4.1 ghz på min I5 2500 här som är max turbo hastighet.
(Rent generallt det som man använder för att överklocka tillsammans med spänning.)

Det finns fsb överklockning men då är gränsen mellan stabilitet och konstanta bluescreens så smal att det ibland inte är värt att röra ens.

Hjälper heller inte att t ex intel och microsoft patchat windows 10 och windows 8.1 på 1151 och 1150 plattformen så fsb överklockning blir instabil.
(Kan bli mellan korrupt grafik i spel till att grafikkortet dör pga hastighets skillnaden ifall du har otur.)
(Kanske går smärtfritt från t ex 3.5 ghz till 3.7 ghz med fsb överklockning stabilt ifall du vill ge dig in på den här typen av överklockning.

Men då får du tänka på att en ökad fsb påverkar minnen,grafikkortet's pci-e busshastighet, samt övriga komponenter i chipset på moderkortet.)

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb