Permalänk

Hjälp att inskaffa nya delar

Hejsan Sweclockers!

Nu när det är rea på komplett och cdon insåg jag att det kanske är dags för mig att uppgradera min dator som är från 2012. Har endast ett nytt grafik kort (Asus 1070) som köptes förra hösten.
Det jag funderade att inskaffa var nytt moderkort, möjligtvis processor samt ram minne. Moderkortet jag har är helt slut och säljs inte längre så köpa ett nytt kan vara bra för framtiden också men processorn jag har är en gammal i7 med 3.5Ghz 4 kärnig. Är det nödvändigt att inskaffa ny med tanke på nya moderkortet? Antar att de måste passa ihop när jag köper det, med sockeln?
Har 16 ram men då det var köpt 2012 är det den äldre modellen och har läst att den senaste modellen ger mycket för pengarna. Skulle ni föreslå att byta ut dessa?

Info delar:
Intel® Core i7-3770K Processor 3.5Ghz
ASUS P8Z77-V LX, Socket-1155
Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB

När jag även inskaffar dessa delar, det har inget med hårdiskarna att göra antar jag. Jag behöver inte skaffa ny Windows Home för det ligger redan på disken?

Väldigt rostig när det gäller delar nu för tiden! Uppskattar all hjälp som kan fås!
Budget ~ no matter boyz

/Fredrik

Permalänk
Medlem

Jag hade utan tvekan försökt hitta ett nytt(begagnat) moderkort som passar processorn. Leta efter ett moderkort som går att överklocka med(Z77) och överklocka sedan processorn. Det kommer utan tvekan hålla ett par år till och du sparar väldigt mycket pengar jämfört med om du köper nytt.

Visa signatur
Permalänk

@Brekker: När det står att processorn har Socket-LGA1155, vilka är den kompatibel med då? Endast 1155:an eller finns det fler t.ex. 1150?
När du skriver överklockat med Z77 är det en metod för överklock? Ja håller gör den förhoppningsvis! Nyligen börjat jobba på lager så pengarna är inget problem atm.