Nya youtube fylld med reklam

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tullen:

Inte för att vara sådan, men kollar man på mobilen så är det bara att dubbelklicka så hoppar den fram 10 sek, väldigt bekvämt om det är segment man inte är intresserad av. Kan ju hoppa fram på datorn med, men inte lika smidigt. Men om det räknas som en visning för skaparna, desto bättre. Win win tills Youtube bestämmer att man inte kan spola i videos där det är reklam eller när annonsörerna inte tycker det är värt längre.

Problemet är att du inte kommer veta när det är reklam. Kläderna, sakerna, "recensionerna". Redan idag är det ju rätt uppenbart att de flesta videos från stora kanaler är betalat innehåll (på ett eller annat sätt).
Dvs, att få objektivt innehåll kommer bli i princip omöjligt.

Permalänk
Medlem

@Nisse-Tuta:

Kan hända. Dock finns det lagar mot smygreklam redan nu. Och redan nu behöver man vara kritiskt till objectiviteten. Oavsett reklam eller inte så gäller det att var källkritisk. Missförstå mig inte, jag tycket kreatörer ska få betalt. Ville bara påpeka att inbakad reklam som på linus tech tips är väldigt lätt att skippa på mobilen.

Visa signatur

HP mini 311c med Atom n270 uppklockad till 2.274 ghz nvidia ION 1 och 3 gig minne. SSD: Crucial m4 slim (7mm) 128 gb.

Permalänk
Medlem

@Tullen:
Fast då måste du skippa hela videon. Linus väljer inte direkt produkter efter eget huvud...

Permalänk
Medlem

Dagen jag inte kan skippa reklamen längre är dagen jag skippar youtube.

Visa signatur

A midget fortune-teller who escapes from prison is a small medium at large.
Canon 6D, Sigma 24-70/2.8, Canon EF 100/2.8 Macro, Canon EF 70-200/4L IS, Samyang 14/2.8 Canon EF 28/2.8, Tamron 150-600/5-6.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlyingFinn:

Dagen jag inte kan skippa reklamen längre är dagen jag skippar youtube.

Svar ja,snart kommer ju nya drm lösningar som tvingar bort oss två, w3c har ju antagit drm som standard på webben efter påtryckningar från bla google, så det är mycket på gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Medlem

Känns som det ganska snart kanske börjar växa fram någon ny video portal på riktigt. Vimeo tycker jag inte är ett lika bra alternativ även om kvalitén och så är bra, så gränssnittet och funktionerna är lite basic jämfört med YouTube.

Hoppas det iallafall att det skulle bli någon "massflytt" till nån ny site i något skede, då är jag nog bland de första att hoppa på tåget med min egen YouTube kanal.

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Avstängd

Inte haft reklam på Youtube i många år. Varken via datorn eller mobil.

Inte det minsta orolig att reklamen blir permanent.
Finns alltid sätt att gömma via addons oavsett om det är datorn/mobil.

Sen om videoskaparna väljer att ha så kallade sponsrade videos, ge lägga in reklam själv är en annan sak, det har jag inte riktigt samma problem med.

Permalänk
Medlem

Lite allmän reklamspaning:

För företag som har en specifik målgrupp och inte kränger typ matvaror, schampo eller mobilabonnemang är hjärndöd dum-reklam, typ den som visas på linjär-tv redan väldigt ineffektiv. Folk som ligger i botten på den socioekonomiska och/eller begåvningsmässiga hierarkin kommer alltjämt förbli mottagliga i så pass stor utsträckning att deras köpkraft inte kan negligeras så därmed kommer reklamen fortsätta rulla. Specialfallet blir ju också sådana företag som har den här befolkningsgruppen som huvudsaklig målgrupp, just nu är ju det ju nätkasinon som är i ropet för driftiga entreprenörer som vill göra sig en hacka på folks torftiga tillvaro och i många fall svikande mentala kapacitet.

Det som kommer fungera är ambassadörer som på ett skickligt sätt använder faktiskt bra produkter (åtminstone inte odugliga) och på så sätt ökar exponeringen. Detta är ju som klippt och skuret för youtube och "redan" väldigt vanligt. Reklamen kommer allt mer integreras i själva "content", det är oundvikligt. Kreatörerna har redan och kommer få ett alltmer otacksamt jobb att balansera trovärdighet mot profit från sponsorer, allteftersom detta drivs i riktningen mot mer och mer och mer reklam.

Det är intressant dock att notera att extrema "sellouts" som gör reklam för vilken skit som helst, t.ex. linus, fortfarande lyckas så bra. Kanske funkar det just eftersom det är så uppenbart att han inte bryr sig ett skit om det han gör reklam för, då svarar publiken med att undermedvetet nästan stänga av hjärnfunktionerna. Reklamen kommer fortfarande få någon slags effekt (eftersom vi faktiskt inte är temporärt hjärndöda) men väldigt liten jämfört med "bra reklam".