Värmeledning med rör bort från chassit

Permalänk
Medlem

Värmeledning med rör bort från chassit

Någon som gjort en chassimod som kanaliserar värmeflödet från chassit ut på ett ställe för att sedan dra värmen vidare genom rör (till t.ex fönster eller ut på något vis)?

Hade avhjälpt en del värmestrul i mitt kontor, så tips om detta hade varit bra, samt om det är att rekommendera att stänga till chassit på det viset eller om det vore bättre att placera in en större sluten låda/möbel och sätta en fläkt med rör i den.

Visa signatur
Permalänk
Rekordmedlem

Det borde inte vara så svårt att samla in all luft i datoränden, en sån stos fixar en plåtslagare snabbt om du behöver nått special och då väljer du nån typ av rund anslutning på den så du kan ansluta till ett lagom stort spirorör (120-150mm) eller flexslang, det finns flexslang för att leda ut luft från torktumlare och liknade som borde funka.men ska du ta hål i ytterväggen så du kan montera in en ventil eller hur ska du få ut luften genom väggen ?
Det enklaste är nog ändå att försöka placera datorn bra så att den står nära en ventil på ett passande sätt i en "inkapslande/luftstyrande hylla"eller så bygger du nån mer avancerad vattenkylning med radiatorn utomhus. Eller så får du ge dig på att bygga nåt rör/slangsystem för luft.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Inga hål i väggen, det är iofs mest tänkt som en tillfällig lösning som jag skall prova. Datorn står nära ett fönster och nu när sommaren är på väg så lär det fönstret stå öppet 24/7, men det blr varmt ändå så det är ett steg i åtgärder för att få lägre temperatur i kontoret i synnerhet, och sedan kanske i ovanvåningen i allmänhet. Chassit är stort Fractal Design Define R4 så gott om fläkt plats, skall bara kanaliseras på baksidan.

Flexslang låter vettigt, och någon slags huv, bör kanske kräma på med en rejäl 140MM utblåsfläkt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

https://youtu.be/b8bLtg9J1Oc

Där en en typ av lösning. Väldigt dyrt och inte så effektivt. Bäst är nog att investera i en AC eller bygga en vanlig custom loop.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ett väldigt effektivt att transportera värme är ju med vatten.

Två tunna vattenslangar på 8-10mm hade med lätthet transporterat bort din dators största värmekällor en längre sträcka. Skall du ha en extern radiator behöver du inte heller tänka på storleken utan kan ta något rejält som går fläktlöst.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.