Söker nytt Gaming-headset (trådlöst)

Permalänk
Medlem

Söker nytt Gaming-headset (trådlöst)

Tjenare!

Sitter och spanar på ett nytt headset till datorn som främst är till för gaming. För en månad sedan var jag övertygad om att jag ville ha klassiskt med tråd men har faktiskt ändrat mig och vill nu ha ett trådlöst. Men vilket i denna djungel av produkter är ett jobb för sig! Därför vände jag mig hit, de mer kompetenta forumet, för lite vägledning.

Det viktigaste är väl priset, jag har tänkt max 2000 kr. Det är ganska mycket för mig eftersom jag spelar på ganska "casual" nivå men ändå mycket. Det tre viktiga sakerna för mig är;
- Ljud, helst 7:1 då jag kört med de ett tag och gillar det väldigt mycket.
- Komfort, ska man sitta 4-5h en kväll så vill man inte bli helt förstörd med ett headset som trycker mot öronen och är obekväma
- Mic, vill inte att min flickväns tv-tittande ska störa mina vänner eller att det plockar upp väsen utifrån (bor väldigt centralt och ganska dålig ljudisolering).

De jag har kollat på och står och väger mellan är tre olika headset
SteelSeries Siberia 800 Här
Dessa är väl de jag tittat mest på. Verkar sköna, bra pris, extra batteri som du dessutom kan ladda samtidigt. Så dör headsetet så switchar man bara batteri på 20 sekunder. Även 7:1 ljud och relativt snygg design.
Det som jag inte vet så mycket om här är om det är en bra mic och det som oroar mig lite är att det är en "utgående" modell, just denna kom i slutet av 2015, efterföljaren finns och ligger en bit över 3000 kr. Hur står skillnad är det? Är det fortfarande up-to-date?

SteelSeries Arctis 7Länk
Kikade först på Arctis 5 när jag ville ha med sladd, så det föll naturligt att man kikade på detta alternativ till trådlöst. Ett par hundralappar dyrare men är en ny modell. Har hört att micen är bra men lite tyst. Något jag inte tror är ett jätteproblem i och för sig. Även 7:1 ljud och verkar bekväma. Det som jag oroar mig lite för här är just finessen du får på 800 med extra-batteri och lite mer gedigen sändare/laddare. Rätta mig om jag har fel, men det är inget du får med dessa väl? Är det då värt att betala lite extra för mindre finesser om ljudet är detsamma ungefär?

Razer ManO'WarLänk
Det jag kikat minst på men ändå varit lite nyfiken på. Det som talar för är att jag har hört från en polare att det ska vara bra, jag tycker att kvalliten på micen är väldigt bra. Åtminstone när vi snackar på TS/Skype så är det helt okej! Det som talar emot för mig är att jag har lite dålig erfarenhet av razer-lurar. Priset är några hundralppar dyrare än 800 men jag vet faktiskt inte så mycket mer än så.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad*
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

@Kent:
Tack!

Var lite osäker vart den skulle ligga!

Permalänk
Medlem

Inte mycket liv här heller!

Hur som haver, jag köpte mig för 2 dagar sedan ett ManO' War, dock trådat. I alla fall så kände jag att ljudet var bara ok för ett headset för 1300kr, dock så var micen rätt värdelös. De som man körde med tyckte man satt i en låda och pratade och föredrog mitt 8 år gamla Logitech G35 headset framför det. Jag kommer därför byta den mot Logitechs G633 som Webhallen har kampanj på nu bland annat för 1200kr.