Laptoplösning till två arbetsstationer med docka

Permalänk
Medlem

Laptoplösning till två arbetsstationer med docka

Hejsan,
Jag har sökt runt lite på forumet och kollat trådar, men inte någon som känns aktuell för i dag/den situation jag ska försöka lösa.
Jag vill dessutom ha lite input från er så att allting löser sig på det sätt som jag har tänkt, jag ber om ursäkt om jag har varit sämst på sökningen och upprepar något som kommer upp varje dag.

Jag ska sätta ihop ett datorpaket åt en bekants företag, han jobbar på två olika platser och vill ha en så smidig lösning som möjligt; alltså rycka upp laptopen från ena platsen och sedan bara ställa ner den till den andra. Det är alltså laptop med dockningsstationer som gäller.
Det som ska köpas in är två skärmar, två dockningsstationer och en laptop (och så klart kablage och lite annat pill, men det är inte så relevant här).

Jag har tittat på HP X360 och även Dell XPS 13, och det är väl de två valen som känns mest aktuella just nu men jag söker input från er.

Budget:
20-25 000 + moms (inklusive två skärmar, men där tänkte jag ta någon halvbillig 27")
Det behövs inte heller dras på bara för att. Datorn ska egentligen bara vara hyfsat framtidssäkrad så att han inte behöver fundera på uppgradering de närmsta tre-fyra åren. Datorn kommer att användas i huvudsak för vanligt kontorsjobb och enstaka videos.

Specifikationer, laptop:
Kaby Lake-CPU (i5/i7)
Minst 8 gb ram
Minst 250 gigabyte SSD-disk (helst 500+)
Skulle laptopen vara känd för att klara av någon smäll eller två är det en bonus, men den kommer att ligga i dockningsstationen en absolut majoritet av tiden. Det är mer så att den "tål" att flyttas runt mellan arbetsstationerna.
Vad gäller upplösning på skärm/ljud från laptopen och anslutningar är det mindre intressant då det ska kopplas in i en docka, och jag tror inte att han behöver en 4k-skärm på laptopen för att läsa mejl

Specifikationer, dockningsstation:
Minst tre USB-portar (varav minst två USB 3.0, vill gärna att han ska ha en USB-port "över" som USB-minnen och liknande kan stoppas in i)
HDMI/DP-anslutning till skärm
Ska självklart ge ström till laptopen
Ethernet känns rätt viktigt

Vad gäller skärmar och övrigt kan jag hitta något själv.

Än en gång: Han ska alltså kunna resa sig upp från stolen, ta laptopen och köra till sin andra plats, stoppa ner laptopen i dockan (eller koppla in) och sedan köra direkt.

Tips och förslag?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Låter som du, eller snarare din bekant, har rätt typiska behov som gör att man skaffar en docka (eller flera ). Iom introduktionen av USB-C och Thunderbolt 3 har det blivit lättare även med mer generella datorer, dvs även de som inte har några specialla portar för dockningstationer. Jag skulle personligen titta på Thinkpads också, som jag håller som bland det bästa man kan köpa (om man bara har råd), detta trots att jag nyss själv skaffat en XPS15. T.ex. deras X modell är världsklass och har just nu 10% rabatt har jag för mig.

Permalänk
Medlem

2st valfria skärmar med Displayport. 2st trådlöst mus och tbord kombo av valfri sort. 2st Dockningstationer kompatibla med laptop. 1st Laptop.

Ta en titt på HP probook/Elitebook eller Lenovo Thinkpad. Alla orgiginal dockningstationer till dessa upfyller dina krav.

https://www.dustin.se/group/hardvara/datorer-surfplattor/barb...

Elitebook
https://www.dustin.se/product/5010897715/elitebook-850-g3
https://www.dustin.se/product/5010756377/ultraslim-docking-st...

Lenovo
https://www.dustin.se/product/5011016327/thinkpad-t470s
https://www.dustin.se/product/5010797002/thinkpad-pro-dock

Bara att välja och vraka.

Är du intresserad kan du få en kontakt i pm som säljer sådana här lösningar till företag dagligen som kan hjälpa dig.

Visa signatur

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA

Permalänk
Medlem

Tack så mycket, båda två, för tipsen!
Det ser ut att bli en Elitebook 840 G3 med två dockningsstationer, jag ska bara bekräfta det med den jag sätter ihop och konfigurerar allt åt.

Lite synd att Dustin inte hade någonting alls hemma av de där dock, så det blir nog beställning direkt från HP. Ska kolla runt lite mer på priser i morgon.
Tack än en gång!