Gammal SSD som datastore i ESXi ?

Permalänk

Gammal SSD som datastore i ESXi ?

Jag har nyligen provat att installera ESXi 6.5 på en server som kör en filserver och lite annat smått och gott. Eftersom jag till en början bara skulle leka lite så installerade jag alla OS på en 1 TB mekanisk HDD (Windows 10, DSM 6.1, Debian, Kali). Det gick ganska skapligt ändå tyckte jag ett tag men har märkt på senare tid att den blir väldigt seg när flera OS skriver mycket sammtidigt.

Optimalt så skulle jag ha köpt en ny SSD men jag har inte pengar till det just nu. Men jag har en gammal Samsung 830 128Gb SSD som jag skulle kunna använda. Jag kollade upp SSD:n med samsung magician och såg att det hade skrivits ca 7.8TB till disken och Statusen rapporterades som: "Good"

Tror ni det skulle gå bra att byta ut den mekaniska disken mot denna SSD:n ? finns det något förväntad mängd data som en SSD skall kunna klara eller är det bara att chansa? Går det att ha kvar den mekaniska hårddisken som en backup-disk där SSD:n backupas en gång om dagen eller liknande till den mekaniska?

Permalänk
Medlem

Det är bara att köra

"The Samsung 830 256GB already made it to almost 5PB. THis would mean that if you write over 1TB per day it would still last for more than 10 years. Your 128 will last not that long, but I can guarantee you that you will never wear it out."

Visa signatur

WS: R7 5800X, 32GB, Suprim X 3080, Acer X38P+Acer XB271HU
FS: HPE ML110 Gen10 Xeon Silver, Qnap TS-h973AX ~100TB
NW: Fortigate, Ruckus, Zyxel XS1930HP 10Gb

Permalänk
Medlem

Jag hade kört in SSD:n som datastore. Sedan får du antingen ha någon backupmjukvara eller ett script som säkerhetskopierar varje natt. Bättre prestanda och bättre säkerhet än tidigare