Webbläsare visar inget innehåll dvs inga webbsidor

Permalänk
Medlem

Webbläsare visar inget innehåll dvs inga webbsidor

Hej,

Helt plötsligt från en dag till en annan kan jag inte komma ut på nätet dvs webbläsarna visar inget innehåll. Har provat med tre olika läsare med samma rsultat: inga webbsidor visas.

Dock fungerar Live Mail som tidigare. Uppkopplingen tycks fungera eftersom Live Mail på min dator och övriga fem datorer som är anslutna till samma router fungerar som vanligt. Misstänker därför att felet är begränsat till min laptop.

Har ändrat DNS-adressen till Googles utan framgång.

Någon som har en lösning? Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

Hur gammal är datorn? Vilket OS? Har själv en laptop som är runt 5år. Efter den senaste Windows 10 uppdateringen slutade nätverkskort att fungera som det skulle.

Efter att du har byt DNS till Google (8.8.8.8) så bör du öppna CMD och köra kommandot ipconfig /flushdns därefter starta om datorn för att vara säker på att datorn använder den nya DNS:n.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Odämpat Master chassi med 200Perforeringar || Moderkort med Pegasus vingar, B550 klassade || En 120 snurr i snurr av beigebrunt utförande || Grafikkort med dubbla insug som sussar runt i 4060ti RPM || Processor i rött utförande, GHz norr om 5600 || Spänningsbox certifierad i guldtext att klara 600w

Permalänk
Medlem

Hej,

Tack för svar och instruktioner avs DNS-inställningen.

Laptop av märket Lenovo ca: 18 månader gammal, OS Win 8.1 som uppgraderats till Win 10.

Efter att hela dagen ha försökt hitta en lösning, gjorde jag till sist en systemåterställning som iofs enligt Win 10 meddelande misslyckades men till min förvåning fungerade därefter samtliga webbläsare. Misstänker dock att felet behagar återkomma.

Hur ska man tolka beskrivningen ovan? Vad kan man dra för slutsats? Är det nätverkskortet som är källan till att webbläsare slutar fungera?

Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

Är det möjligen Windows 10 1703 på den? Den ställer till det med Wifi ganska ordentligt. Tricket är att ändra MTU på nätverkskortet alternativt byta till en äldre drivrutin om det är ett intel-kort.
Se här till exempel:
https://support.zen.co.uk/kb/Knowledgebase/Changing-the-MTU-s...

Jag satte MTU till 1400 och då fungerar det perfekt.

Permalänk
Medlem

Nej, OS är Win 10 1607.

Permalänk
Rekordmedlem

Vad får du för felmeddelande ? Kan du pinga nån site du inte når via webbläsaren ?

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Som sagt, webbläsarna fungerar nu efter en misslyckad systemåterställning.

Tänkte aldrig på att pinga någon sida, så det kan jag inte svara på.

Felmeddelanden jag fick löd enligt följande (med reservation för något avvikande formulering): En säker uppkoppling kunde inte upprättas.