AMD Radeon-grafikkort för "mining" av kryptovalutor uppe för beställning

Permalänk

Om eth forsätter vara lönsamt så kommer 4gb vara minimum

Visa signatur

Surf: FD S/\Msi Mpg Gaming Edge/\i9 9900k
(H150i pro)/\5700 xt (H90)/\32G 3200mhz/\970 pro/\860 evo

Htpc/spel: Ghost S1/\Msi Gaming Edge/\ 9600k
GTX 1660TI windforce 3x/\ 16G 3000mhz/\860 evo

Permalänk
Skrivet av dblade:

Är sedlar och mynt miljövänligare alternativ?

Det mest miljövänliga vore väl om alla bara dog

Visa signatur

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|

Permalänk
Skrivet av Lessismore:

Varför inte bara leverera korten med 1GB minne? Då blir korten ännu billigare och AMD/nVidia behöver inte oroa sig för konkurrensen av nuvarande spelkort.

Men det kanske krävs 4GB minne till mining.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad jag har hört så är det bra med en massa VRAM då "allt" läggs där.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av candybag:

Alltså, är det inte lite miljövidrigt att mina kryptovalutor? I en perfekt värld borde energin som krävs för att driva alla "mining farms" kunna användas till ett bättre ändamål.

Jag respekterar folk som gjort pengar på vägen men tycker det är en märklig lansering från Nvidia och AMD ur just miljösynpunkt. Såvida de nya korten inte är betydligt mer strömsnåla... men jag ser det fortfarande som ett slöseri på resurser

Sila mygg och svälja elefanter? Otäta fönster och dåligt isolerade tak är en betydligt större miljöbov. Eller folk som väljer att åka flyg mellan bromma och arlanda.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem
Skrivet av dblade:

Är sedlar och mynt miljövänligare alternativ?

Ja, självklart. De är betydligt enklare och mindre energikrävande att tillverka, sedan kan de användas i decennier.

Skrivet av astr84:

Farmningen är ju redan beskattad i form av kemikalieskatt. Betalade fö. 30% kapitalvinstskatt senast jag tog ut en slant

Kemikalieskatten gäller inte all elektronik, utan bara typ kompletta apparater. Enstaka datorkomponenter som moderkort och grafikkort inkluderas inte.

Skrivet av ThomasLidstrom:

Skjuter de sig inte i foten nu?
Korten kostar lika mycket som "grafikorts"-varianten.
Gissa vilken modell som har högst andrahandsvärde?
Så vilket av dem ger högst: "inköpsvärde minus andrahandsvärde"?
Den varianten kommer folk att köpa.

Ta bort grafikutgången, strippa bort allt annat onödigt och sälj för ca 60% av "grafikkortsvarianten".´Jag tror inte att investeringen kommer att löna sig annars.

Den är även justerad till att ge högst hashrate per watt, vilket säkert är intressant för många som inte begriper hur man kan få till det spänningen och frekvens själv.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jag skulle argumentera att i en perfekt värld så är energi så billigt (och miljövänligt) att det inte spelar någon roll

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Bloodstainer:

"I en perfekt värld" och nu det ju så att datorer knappast är de största miljöbovarna och inte ens i närheten. I en perfekt värld skulle vi alla flyga individuellt med soldrivna medel och ingen skulle någonsin använda olja till något

Hehe... i en perfekt värld skulle vi alla uppnått ett högre medvetande i form av transdimensionell rymdgelé och sett allt samtidigt - past, present and future - och sluppit den här diskussionen. Tycker inte det var mycket till argument

Skrivet av kaya:

Sila mygg och svälja elefanter? Otäta fönster och dåligt isolerade tak är en betydligt större miljöbov. Eller folk som väljer att åka flyg mellan bromma och arlanda.

Jag hoppas folk som flyger mellan Arlanda - Bromma har en bra anledning, annars är det skitkorkat. Tack och lov så bygger vi i Sverige mer och mer energieffektivt var dag med hjälp av t ex LEED och allt vad det heter. Det skulle vara en katastrof om någon förde upp ett nybygge med enormt energisvinn - frågan är om det ens är lagligt idag. Här jobbas det alltså i rätt riktning!

Och ja, det finns större miljöbovar men jag tycker inte vi behöver fler!

@Chris_Kadaver: skrev det väldigt bra, så länge man bara bränner energi för att räkna ut nonsensalgoritmer så är det vansinne. Kan man få ut nån nytta ur arbetet mer än att man ska gå plus eller break even mot elräkningen vore det kanon. Folding-coin!

Visa signatur

9900K - GTX 1080 ti - 64 GB - 3xXB270HU - 1xU2717DA
Yamaha HS7 - HD600 - Focusrite Clarett 8Pre - Akai MPK261 - AT2050
2x Auralex Project 2™ Roominator Kit - Multibrackets Gas Lift Quad
www.soundcloud.com/frozen_orb
www.facebook.com/FrozenOrbMusic