Gtx 980ti defekt, eller är jag trög?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009

Gtx 980ti defekt, eller är jag trög?

Hej. Fick hem ett 980ti idag jag köpt begagnat. Visste att kortet inte var i fullgott skick när jag fick det men att det iallafall skulle "funka". Hursomhelst så har jag kört på ett 780 fram tills nu utan problem och även tidigare ett vanligt 980.

Det nya 980ti:t vill inte ge mig någon bild. Känns som jag har försökt allt nu. Har en i7 2700k på en asus p8z77 bräda med senaste bios. Evga g2 750w. Datorn funkar prima med den integrerade grafiken. Det konstiga är att även när 980ti är inkopplat så använder datorn den integrerade grafiken iallafall. Alltså postar datorn varje gång även om jag har DP/DVI/HDMI i 980ti, kopplar jag in skärmen efter ett tag i moderkortet ligger windows snällt och väntar medans 980ti sedan start kört fläktarna på 100%.

Jag har testat att nollställa bios, ändra gen på PCI-E, ändra PCI-E till legacy boot och uefi boot. Har även försökt PCI-E som prefered display source. Kortet har 2 bios som jag testat utan framgång.

Är det helt enkelt ett defekt kort jag fått tag i? Eller är det något jag glömt? Ska testa kortet i en testbänk på jobbet imorgon och se om det funkar där. Annars har jag helt slut på förklaringar annat än att kortet är defekt.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Personen som röstat ja i pollen kanske kunde komma med lösningen?

sweclockers prestandaindex

Kan ibland låta ofrivilligt otrevlig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av ClintBeastwood:

Personen som röstat ja i pollen kanske kunde komma med lösningen?

Hahah ja gärna tack!

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2015

Hur ser det ut med drivers till kortet osv?

MSI Z97 Gaming 5 | Intel Core i5 4690K @4.4Ghz | Noctua NH-D15 | Corsair (2x8GB) DDR3 CL9 1600Mhz | ASUS GTX 970 Strix OC | Samsung 850 Evo 250Gb, Kingston HyperX Fury 120Gb | Corsair RM750x | Fractal Design R5 Svart |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av svaj:

Hur ser det ut med drivers till kortet osv?

Drivers bör ju inte hindra kortet från att ge bild? eller har jag fel?

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009

Funkar inte på jobbet heller. Börjar lukta fisk detta...

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2014

Du skulle kunna prova att boota en live linuxsticka, för att utesluta windows.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söderhamn
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av henkrik92:

"Visste att kortet inte var i fullgott skick när jag fick det men att det iallafall skulle "funka". .

Här hade jag bett säljaren specificera vad han faktiskt menar. Inte "fullgott skick" kan betyda allt mellan himmel och jord. Väldigt löst begrepp, han kan i princip hävda vad som helst.

Tror du blivit blåst tyvärr och inte så mycket du kan göra åt den saken. Fick du med original kvitto eller faktura på grafikkortet vid köpet?

[EVGA P55 FTW] [i5 750 @ 4.2GHZ] [HyperX @1680 16GB 9-9-9-24] [HD6970 Xfire 1010/1475] [AX1200] [Samsung 830 256GB] [Lian-Li A71FB] [XSPC RX480, Cooltek Maxistream 360, Laing D5, Dtek Fuzion V1, Maze4 + Maze5]
Projektlogg Prestanda HTPC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2011

Dyker kortet upp under enhetshanteraren? Gör det inte det är nog kortet kaputt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hufvudstaden
Registrerad
Mar 2009

@henkrik92

Helt klart kortet som farit till de sälla jaktmarkerna, eller ja; det känns ju verkligen så.

Vet inte hur det fungerar numera med de nya korten (maxwell&pascal), men när jag brände ett Titan för ett par år sen så kunde jag nå det genom nvflash trots att det var helt dött. Kom in i det och flashade in ett nytt originalbios för att sen återlämna till åf. Skäms lite över det nu, men då var jag ung & dum.

Kanske att det ligger någon typ av oc-bios som är brickat på båda bios-slotsen?

USEFUL LINKS:
Display driver uninstaller - Inet fri frakt - Sweclockers prestandaindex för grafikkort
i7 4770k - NH-D15 || GTX Titan - Accelero Xtreme III

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av henkrik92:

Funkar inte på jobbet heller. Börjar lukta fisk detta...

Du har säkert köpt en brevpress, kan du skicka tillbaka kortet?

Vem har du köpt detta av?
Är det någon här så kan du skriva ut det så inga fler blir lurade.

Såld-1800X | Asus ROG Crosshair VI Hero | G.Skill Trident Z RGB 3866MHz | 500GB 850 Evo | PALIT GTX1070 Jetstream
i7-7700K | Asus Strix Z270G | 16GB Corsair Led 3200MHz | 500GB 850 Evo | EVGA GTX1070 SC ACX 3.0 | XL2540 240Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rönninge
Registrerad
Mar 2012

Tillverkare/Modell utav kortet?

Vissa kort är såpass stora att de inte passar vissa moderkort. Har själv varit med om det problemet ett antal gånger.

Intel Core i7 4790K @ 4.7 Ghz | Corsair H80i GT Kylare | ASUS Maximus VII Gene | EVGA 780 Ti ACX | Corsair 16GB DDR3 1800Mhz | EVGA SuperNova 750W G2 | Fractal Design Define S | Windows 10 Pro | Samsung 830 256GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av SeeKer3Million:

Du skulle kunna prova att boota en live linuxsticka, för att utesluta windows.

Datorn bootar ju även om grafikkortet är i.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av wargreymon:

Dyker kortet upp under enhetshanteraren? Gör det inte det är nog kortet kaputt.

Nix pix idefix.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Misak Koim:

@henkrik92

Helt klart kortet som farit till de sälla jaktmarkerna, eller ja; det känns ju verkligen så.

Vet inte hur det fungerar numera med de nya korten (maxwell&pascal), men när jag brände ett Titan för ett par år sen så kunde jag nå det genom nvflash trots att det var helt dött. Kom in i det och flashade in ett nytt originalbios för att sen återlämna till åf. Skäms lite över det nu, men då var jag ung & dum.

Kanske att det ligger någon typ av oc-bios som är brickat på båda bios-slotsen?

Kortet har ju en "safeboot" knapp som skall återställa bios till orginal.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av JakoP95:

Tillverkare/Modell utav kortet?

Vissa kort är såpass stora att de inte passar vissa moderkort. Har själv varit med om det problemet ett antal gånger.

Det är ett Asus rog matrix platinum 980ti. Testat det på min sandy rigg och nu på jobbets skylaketestbänk med samma resultat.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rönninge
Registrerad
Mar 2003

Testat att byta pci-e port? Jag hade liknande problem på en liknande setup med den översta porten men den lägre funkade klockrent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Decimal:

Du har säkert köpt en brevpress, kan du skicka tillbaka kortet?

Vem har du köpt detta av?
Är det någon här så kan du skriva ut det så inga fler blir lurade.

Det är bara att kolla min historik. Lägger eventuellt upp en post i marknadsreferenser om han inte vill lösa det på något sätt. Han har svarat mig en del iallafall så kallar det inte för scam riktigt än.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av lasseTM:

Testat att byta pci-e port? Jag hade liknande problem på en liknande setup med den översta porten men den lägre funkade klockrent

Yep testat sammanlagt 3.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Waste:

Här hade jag bett säljaren specificera vad han faktiskt menar. Inte "fullgott skick" kan betyda allt mellan himmel och jord. Väldigt löst begrepp, han kan i princip hävda vad som helst.

Tror du blivit blåst tyvärr och inte så mycket du kan göra åt den saken. Fick du med original kvitto eller faktura på grafikkortet vid köpet?

Jo men han var tydlig med att kortet fungerade förutom att en DP port glappade samt att en av fläktarna saknade två "vingar".

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rönninge
Registrerad
Mar 2012

@henkrik92: Hmm segt! Hade samma kort innan jag sålde det. Personen jag sålde det till hade liknande problem, då kom vi fram till att kortet tog i kylflänsen på chipsetet. Han bytte kylare och sen fungerade kortet.

Så se över det, annars har du nog åkt på nitlotten tråkigt nog

Intel Core i7 4790K @ 4.7 Ghz | Corsair H80i GT Kylare | ASUS Maximus VII Gene | EVGA 780 Ti ACX | Corsair 16GB DDR3 1800Mhz | EVGA SuperNova 750W G2 | Fractal Design Define S | Windows 10 Pro | Samsung 830 256GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av JakoP95:

@henkrik92: Hmm segt! Hade samma kort innan jag sålde det. Personen jag sålde det till hade liknande problem, då kom vi fram till att kortet tog i kylflänsen på chipsetet. Han bytte kylare och sen fungerade kortet.

Så se över det, annars har du nog åkt på nitlotten tråkigt nog

Kan ju se om jag får bild lite snabbt med en processorkylare eller något. Jävligt tradigt asså.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm, Sverige
Registrerad
Jul 2001

Verkar vara ett lite misshandlat kort. Eftersom det inte startar ordentligt (fläktarna på max hela tiden) kan man anta att det är trasigt, anslutningen glappar eller att det är brickat. Har du kollat så att PCI-Ex-kontakten på kortet är ren? Prova torka av kontaktblecken med kemiskt ren bensin kanske kan vara en idé. Eftersom du provat kortet på flera riggar så kanske man kan utesluta monteringsglapp, typ som att kortet inte sitter i ordentligt.. Prova även att fiddla med safeboot-knappen, har ingen erfarenhet av sådana på grafikkort men på moderkort kan det ta några försök innan det sätter sig..

Litet projekt

yayaya I am Lorde yayaya

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm, Sverige
Registrerad
Jul 2001

Och efter du snackat med säljaren kan det ju vara en idé att montera av kylaren och kolla så att den sitter ordentligt, eftersom den verkar sönderslagen.

Litet projekt

yayaya I am Lorde yayaya

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av CCWarlock:

Verkar vara ett lite misshandlat kort. Eftersom det inte startar ordentligt (fläktarna på max hela tiden) kan man anta att det är trasigt, anslutningen glappar eller att det är brickat. Har du kollat så att PCI-Ex-kontakten på kortet är ren? Prova torka av kontaktblecken med kemiskt ren bensin kanske kan vara en idé. Eftersom du provat kortet på flera riggar så kanske man kan utesluta monteringsglapp, typ som att kortet inte sitter i ordentligt.. Prova även att fiddla med safeboot-knappen, har ingen erfarenhet av sådana på grafikkort men på moderkort kan det ta några försök innan det sätter sig..

Ska ta isär det ikväll och se hur det ser ut på pcb:n. Kortet lyser ju upp när det är monterat samt att fläktarna går som fan. Tycker kortet ser helt ok ut förutom fläkten.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av henkrik92:

Det är bara att kolla min historik. Lägger eventuellt upp en post i marknadsreferenser om han inte vill lösa det på något sätt. Han har svarat mig en del iallafall så kallar det inte för scam riktigt än.

Verkar ju som en helt ok kille

Såld-1800X | Asus ROG Crosshair VI Hero | G.Skill Trident Z RGB 3866MHz | 500GB 850 Evo | PALIT GTX1070 Jetstream
i7-7700K | Asus Strix Z270G | 16GB Corsair Led 3200MHz | 500GB 850 Evo | EVGA GTX1070 SC ACX 3.0 | XL2540 240Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Decimal:

Verkar ju som en helt ok kille

Ja han var svintrevlig när vi möttes. Eller är du sarkastisk xD?

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av henkrik92:

Ja han var svintrevlig när vi möttes. Eller är du sarkastisk xD?

Nej, tänkte mest på att han erbjöd upphämtning mm och man då kanske kunde få kortet provkört.

Såld-1800X | Asus ROG Crosshair VI Hero | G.Skill Trident Z RGB 3866MHz | 500GB 850 Evo | PALIT GTX1070 Jetstream
i7-7700K | Asus Strix Z270G | 16GB Corsair Led 3200MHz | 500GB 850 Evo | EVGA GTX1070 SC ACX 3.0 | XL2540 240Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Decimal:

Nej, tänkte mest på att han erbjöd upphämtning mm och man då kanske kunde få kortet provkört.

Jo jag vet inte faktiskt. får se vad som svaras under dagen.

Asus P8PZ77 - Intel Core i7-2700k @ 4.5ghz - GTX 780 SLI - 480ssd - 16gb 1600mhz - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

När allt annat misslyckas, testa ugnsbaka ditt 980Ti

Kolla guider på Youtube innan du gör detta!

i5 4690k@4,9GHZ NH-D15|2xGTX970|Asus Z97-A|
SSD 512GB|8GB 2,4GHZ|H440|CM 750W Guld|Win10.