Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

Startar om helt random...?

Sonen har en Acer xc600 som ibland startar om upprepade ggr utan synbar anledning..
Den kan stå på i timmar och funka bra för att sedan gå in i en slags omstartningcykel eller så kan den börja med det vid uppstart..
Helt random som sagt..
Den kan ibland gå i månader utan problem.
Har provat att byta tangentbord, mus och plugga ur saker som kanske skulle kunna orsaka detta.

Någon som har en idé om vad detta kan bero på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
gbg
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Evajo:

Sonen har en Acer xc600 som ibland startar om upprepade ggr utan synbar anledning..
Den kan stå på i timmar och funka bra för att sedan gå in i en slags omstartningcykel eller så kan den börja med det vid uppstart..
Helt random som sagt..
Den kan ibland gå i månader utan problem.
Har provat att byta tangentbord, mus och plugga ur saker som kanske skulle kunna orsaka detta.

Någon som har en idé om vad detta kan bero på?

Finns tillfällen då trasiga RAM-minnes moduler kan utlösa Bluescreens som startar om datorn.
Om det händer spontant vid olika tidpunkter kan det mycket väl vara relaterat till RAM-minnet då det ev. inträffar just när datorn försöker skriva till den trasiga utrymmet på RAM-minnet.

Kan vara idé att köra ett ramminnestest på burken.
http://www.memtest.org/#downiso

Alternativt kontrollera om det finns nyare BIOS att ladda ner för datormodellen på Acers hemsida.

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 16.04 LTS

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

@krigelkorren: Tackar!
Skall testa detta

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

Fortfarande problem

Har nu provat att trycka i nya minnen men den startar fortfarande om...
Kan det möjligen vara nätaggregatet som ledsnat?
Det är ju dessutom ganska klent 220W (datorn är en Acer xc600)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tranås
Registrerad
Aug 2014

Sök igenom datorn noga med program

Testa en annan hårddisk kanske
och eventuellt kika om det kanske är ett värme problem

CPU : Ryzen 1700 | MOBO : Gigabyte B350 GA-AB350 Gaming 3
GPU : Nvidia Geforce GTX 960 4GB |
RAM : Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
SSD : Intel 500GB SSD + x2 1TB HDD
https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers#/m...