François Piednoël lämnar Intel

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ortovox:

Hehe ja vill man bort från fanboys så känns Samsung och Apple som bra val

Haha, ja verkligen...

Personligen så tror jag att han (Piednoël) ska börja på PowerVR. Han har insett att tile based rendering och HSR är framtiden.
Där kommer han att utveckla Kyro X som om två är äter Nvidia/ATi till frukost.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Dunde:

Haha, ja verkligen...

Personligen så tror jag att han (Piednoël) ska börja på PowerVR. Han har insett att tile based rendering och HSR är framtiden.
Där kommer han att utveckla Kyro X som om två är äter Nvidia/ATi till frukost.

PowerVR, eller rättare sagt Imagination Technologies, som just nu ligger ute för försäljning efter att de tappade Apple som kund? Topptippade köpare är ju just Apple och Samsung plus Qualcomm.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

Om en person är så viktig för sådana företag vad skall det då bli av AMD och Intel i framtiden.
Jim Keller lämnade AMD efter K7 & var sedan tillbaka och "gjorde" grunderna för Zen.
Om en person är så viktig för företag så borde det bli fritt fall för samtliga nu då

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rallemulle87:

Den länken fungerade inte

Skickades från m.sweclockers.com

Prova nu

Skrivet av serdyllon:

Som ingenjör måste det ju varit frustrerande att jobba för Intel de senaste åren, då de i princip har hållit tillbaka utvecklingen på grund av obefintlig konkurrens. Att ständigt sträva efter landvinningar och bryta nya barriärer samtidigt som ledningen håller krampaktigt i nödbromsen, inte undra på att man vill göra något annat till slut.

Dock lite underligt att lämna skutan nu när det till slut har dykt upp lite konkurrens igen...

Som sagt har x86-spåret nått sin fulla potential nu. Det finns andra områden som är betydligt med intressanta för en processordesigner.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Skrivet av PalmiNio:

Fast IP är en sak, slaveri är en helt annan. Det ena är ett juridisk skydd mot att andra företag kopierar, det andra är olagligt.

Han kan utan problem jobba med det han gjort hos Intel på andra arbetsplatser, sen har han säkert i sitt avtal karantäntid och nda delar.

IP är mer än fråga hur mycket av vad han gjort hos Intel som kan "kopieras" till Apple.

Ingen hemlighet att Apple jobbar aktivt med att ta fram mer egna chip och det är vanligt att man hämtar brains hos konkurrenter.

Varför är det snack om Apple? Det är just de enda företaget han på twitter sagt att han inte ska börja jobba hos. Han har även sagt att han "inte kommer arbeta inom samma sak". Så jag förstår vad du försöker säga, men jag tror inte att han ens kommer att jobba inom utveckling av mikroarkitekturer längre.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem

Han har fått nog. han ska köpa en van och en surfbräda och bo på stranden och bara skicka vanliga brev till mamma så hon vet att han lever.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu