AMD visar positivt rörelseresultat för årets andra kvartal

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Antzu91:

Intressant inte precis första gången man ser att non-GAAP avviker, på ett för bolaget positivt vis, från GAAP.

Det är ju definitivt så att man inte bara kan titta på nedersta raden för att bedöma hur ett bolag presterar, men den diskussionen är lång och krånglig får dock hoppas att AMDs resultat fortsätter att utvecklas i rätt riktning så dom på allvar kan konkurrera med Intel. Att tävla i denna bransch kräver ju väldigt mycket kapital eftersom det är genom R&D som man slår sina konkurrenter och då måste ju resten av verksamheten generera tillräckligt med kapital för att finansiera detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, skattefusket är så vitt jag förstår mycket utbrett och de stora redovisningsdrakarna lever gott på (bland annat) det. Tror dock man är ganska duktiga i USA på att validera tex interntransfereringar/intern'köp' och på så sätt få in skatten på företagens amerikanska närvaro/intäkter.

Edit: Är tyvärr få nationalekonomer som intresserar sig för internationella beskattningsfrågor utan den litteraturen domineras väl av jurister och företagsekonomer (djävulen finns väl ofta i detaljerna och vi brukar väl vilja måla med lite bredare pensel kanske). Finns dock bland annat en professor i Bergen (Norge) som är riktigt inspirerande. Han nämnde bland annat boken The Pin-Stripe Mafia: How Accountancy Firms Destroy Societies när jag var på en föreläsning för några år sedan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAnDis:

Jag gick in lite sent, på $3.66 när jag köpte första gången, har fyllt på en del efteråt då jag "mesade" i början. Ligger i snitt på $7 per aktie nu.

Jag har bara Adored TV från youtube att tacka, han som fick mig att inse vad som höll på att ske.

Köpte lite i början på maj strax över $10 efter att de hade gått ner efter en rapport. Hade köpt tidigare men det var lite svårt med CSN.

Visa signatur

3900X, RX 6700 XT, 32gb RGB RAM.

Permalänk
Medlem

Roligt att ni alltid tar upp kvartal 1, man måste ju alltid ha med något negativt när man pratar om AMD, eller hur? Zen släpptes i slutet av mars, alltså hade den inte stor chans att påverka Q1.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MonkeN:

Epyc är lanserad sedan 2-3 veckor tillbaka tror jag

Det har du rätt i, måste ha blandat ihop det hela, tackar för rättelsen.