Permalänk
Medlem

Vill synka RGB på komponenter!?

Hej!

Jag har byggt ihop en ny dator där moderkortet, grafiken, vattenkylning och en fläkt har RGB. Moderkortet (Asus Prime Z270-A) och grafiken (Asus GeForce GTX 1070 OC) är ASUS, vattenkylningen (Kraken X62) och fläkten (Aer RGB 120mm LED) är NZXT.

Går det att få att alla synkar och lyser samma färg?

PS: NZXT fläkten (NZXT Aer RGB 120mm LED) lyser inte alls, varför? måste man köpa till HUE+ för att den ska lysa??

Tack för er hjälp!

Permalänk
Medlem

@zogi: Först Dina asus produkter och nzxt produkter jobbar med olika mjukvarar. Du måste synka asus delarna för sig och nzxt för sig.
Jag tror du behöver en hue+ för att styra din fläkt eller så behöver du bara lada ner deras cam mjukvara för att styra den

Permalänk
Proffsmobbare

Det är möjligt att du kan köra alla RGB-enheter i samma mjukvara om du kan koppla in det i samma hub. Tekniken bakom bör vara densamma och universal i sin funktion.

Anledningen att din fläkt inte lyser upp är att du inte har kopplat in belysningskabeln. Din fläkt har en smal port med fyra stift för just RGB, den finns någonstans längsmed fläktramen. Kabeln verkar medfölja vid köpet av en Hue+.

Hittills har alla RGB-portar jag sett bestått av samma layout med fyra stift;

  • +12V

  • R

  • G

  • B

Tyvärr verkar olika tillverkare blanda ordningen på R, G och B för att kunna skapa och sälja sina egna kablar. Det ska däremot inte vara allt för svårt att koppla om så att det fungerar. Själva styrningen bör vara i en hub och inte i fläkten.