Permalänk
Medlem

Vattenkylnings projekt

Till att börja med undrar jag varför det inte finns någon avdelning som passar ämnet när man vill vattenkyla hela systemet.. Men det är bara ett sidospår.

Jag har länge haft funderingar på att vattenkyla mitt system. Inte för att jag behöver det egentligen utan mer för att det vore kul och för att få datorn tystare.

Mina system består idag av

i5 4670k
16 GB Ram
MSI z87-GD65 moderkort
R9 280x
2st HDD och en SSD

Allt monterat i ett NZXT H2 Chassi
Kyler idag CPU med en Corsair H80i

Så jag har redan vattenkylning för CPU'n. Men då jag anser att mitt 280x låter för mycket vill jag vattenkyla det med.
Nu till första och kanske primära problemet. Det tycks inte finnas något färdigt vattenblock till 280x. Det närmaste jag hittat är NZXT Kraken G10 som verkar vara anpassat att passa till de flesta grafikkort. Läste någonstans att jag behöver ett extra chims till just 280x då gpu'n är lite försänkt.

Men då jag är rätt grön på detta så tänkte jag att jag lägger upp mina ideer här och hoppas på att någon svarar med lite tips på hur jag skall gå till väga.
Var någonstans rekommenderar ni att köpa grejor på t.ex? Och som t.ex. Kraken G10 så verkar det vara ett slutet system. Jag hade hellre haft ett eget byggt system. Kanske går att köpa bara själva monterings kittet utan pump och kylare och köpa det separat, så jag kan köpa ett större istället och sätta ihop med cpu'n samtidigt. Räknar med att jag åtminstone har plats med en 240 kylare i toppen på mitt NZXT H2.

Hoppas på lite svar. Tack så länge

Visa signatur

MSI Z87-GD65 Gaming Intel i5 4670K ASUS R9 280X CUII TOP