Zenfone Zoom S VS. Oneplus 5

Permalänk
Medlem

Zenfone Zoom S VS. Oneplus 5

Hej!

Nu är det dags för ny mobil och jag har två mobiler i mitt sikte. Jag vill ha en skaplig mobil men en av de viktigaste egenskaperna jag vill ha i min mobil är lång batteritid. Jag köpte en LG G2 för några år sedan och de var fanimej den bästa mobilen jag har haft hittils. Den Gjorde allt som jag ville, och framförallt var batteritiden gudalik. Den kunde hålla i upp till tre dagar i vissa fall.

Jag köpte en LGG3 något år senare och blev djups besviken. Nu måste jag ladda mobilen två gånger per dag för att det ska gå runt och det är inte hållbart. Därför har jag börjat kika in på ny mobil. En LG igen, det blir det inte iallafall.

Prisklassen jag tänker mig är runt 5000 och de två mobilerna jag har siktat in mig på är som titeln säger en ASUS Zenfone Zoom S och en Oneplus 5. Jag hittade ASUS-telefonen när jag sökte lite på internet om mobiler som höll länge, och många tester och användare har varit mycket nöjda med batteritiden. Jag har också varit väldigt nöjd med mina ASUS-produkter tidigare när jag köpte en ASUS-laptop för några år sedan. Specsen på mobilen (förutom kameran) kanske inte är något att skryta med, å andra sidan känns det inte som att jag behöver det allra senaste på allt. Jag behöver inte mer än 32GB egentligen och allt jag gör är att småsurfa lite, installerar de vanligare apparna och sedan lyssna på musik och sånt (i hörlurar). Mobilen kostar ungefär 5500;- vilket är 500 kronor mer än en Oneplus 5.

Jag är intresserad av en Oneplus 5 då den ändå har hamnat väldigt långt upp i batteritester hos olika parter, och dessutom har bättre specs generellt. Det verkar som en bra allround-telefon helt enkelt. Nackdelen verkar vara att battteritiden är sämre, och att baksidan är väldigt hal? Fler personer har nog en 1+5 i Sverige så det kanske kan bli lättare att hitta prylar och få service för en 1+5.

Någon som har input? Någon som har testat en eller båda av telefonerna?

Permalänk
Medlem

@DaftPunk: Motorola E4+ som precis släppts verkar ju många tycka om, inget fartmonster men motorolas version av android är ju i princip stock och flyter på bra.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4287471

För lite mera pengar finns Lenovo P2 som också har bra batteritid.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3983179

Moto Z Play har också rätt bra batteritid, 2:an lite sämre.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3876229