Dator för filmredigering, photoshop, lightroom

Permalänk

Dator för filmredigering, photoshop, lightroom

Efter min stationära dator packat ihop så nu måste det införskaffas en ny burk. Jag är lite sugen på att köra en bärbar dator den här gången så man kan vara lite mer mobil. Men frågan är vad man ska köpa...

Datorn ska inte användas för spel utan bara jobb. Datorn ska användas för programmering, en del filmredigering och andra grafik jobb. Jag har tittat runt här på sweclockers och på webben efter potentiella datorer men jag tycker man blir bara mer mer förvirrad.
Det verkar som många gillar Dell XPS 9560 (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4200871) och Asus UX550VE (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4359444) verkar spännande. Tror ni att dom håller måttet? Eller har ni några andra rekommendationer?

Har dock ett problem och det är lagringen, en disk på 512gb kommer inte räcka. Alla jobb filer som jag använder "dagligen" som också är synkade i OneDrive tar i dagslägget upp strax över 500gb. Kan man ha dessa på en extern disk eller blir det segt? Det kanske blir problem med synkningen mot OneDrive om inte annat?