Blir livet surt med USB-extender, typ 10 meter?

Permalänk
Medlem

Blir livet surt med USB-extender, typ 10 meter?

Jag funderar över det här med USB-extenders, hur pålitliga är de?

För närvarande sitter jag med två stycken datorer i min datorhörna. Det funkar, men när det spelas på båda tycker jag att det låter i mesta laget. Dessutom blir det svinigt varmt, i varje fall såhär på sommaren. Funderar därför på att ställa in båda datorerna i ett förrådsrum några meter bort (fågelvägen) och sedan dra de kablar som behövs därifrån (blir väl knappt 10 meter, kabelvägen).

Som jag förstår det klarar USB-kablar dock inte mer än max 5 meter, sedan behövs extenders... och då undrar jag förstås, om jag använder en extender, kommer allt vara frid och fröjd då? Eller kommer jag råka ut för förhöjd latens och sådana problem? Bara mus och tangentbord som jag kommer köra visa USB (skärmen har en inbyggd usb-hub som jag tänkte koppla allt till).

Eller är Bluetooth ett bättre alternativ? Handlar som sagt om några meter, och några väggar. Känns som större risk för problem, visst?

(A/V löser jag genom att dra en längre DP/HDMI-kabel, de brukar ju funka nästan hur långa som helst)

Gissar att flera andra redan har ställt sina datorer i andra rum, hur har ni löst allt?

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

Det finns USB-extenders som använder vanliga nätverkskablar och de ska kunna klara längre sträckor. Vilket påminner mig om att jag köpt en sådan men ännu inte testat den. Kräver separat nätverkskabel då det inte använder nätverksprotokoll utan bara använder själva kabeln för att koppla samman det hela.

Typ en sådan jag har hemma:
http://www.ebay.com/itm/160Ft-USB-Ethernet-Extension-RJ45-Cat...
Gissar att 50 meter kanske är lite överdrivet men den lär ju klara betydligt mer än 5 meter.

Sedan har jag köpt HDMI-förlängare över nätverkskabel. Dessa kräver två kablar.
http://www.ebay.com/itm/HDMI-Over-RJ45-CAT5e-CAT6-LAN-Etherne...

Men har inte tänkt ha det för spel utan mer för att kunna kolla på konsolen på min server om den inte bootar som den ska samt kunna koppla in tangentbord m.m. Tänkte sätta en USB-hub vid min arbetsplats så jag även kan koppla in en mus och köra flera USB-enheter över samma kabel. Har tyvärr inte testat det i praktiken ännu men grejerna ligger i en låda hemma.

För min användning spelar latens ingen större roll. Jag kommer fortfarande ha min vanliga dator intill mitt skrivbord. Tänkte testa om det funkar med en HDMI-switch att växla mellan olika datorer till skärmen.

Permalänk
Medlem

Det finns även aktiva USB kablar. Har själv haft en på 30M (USB2 deltaco) som fungerade prima.

Visa signatur

AMD Ryzen 5600X, 4x8GB@3600MHz Crucial DDR4,MSI MAG X570 TOMAHAWK-WIFI & Asus RTX 3070 8GB