Vattenkylningfråga från en n00b inom området=)

Permalänk
Medlem

Vattenkylningfråga från en n00b inom området=)

Tjena,
Jag håller på med ett projekt med min dator mm. En del av det här projektet är att få vattenkylning är att skaffa vattenkylning till datorn.
Jag är inte den personen som kommer att sitta att gama varje dag och kommer att försöka slå varje rekord som går på varje benchmark tillgängligt, utan jag skulle hellre vilja ha en tyst dator (men vattenkylning är en part av projektet jag gör av olika anledningar).
Innan jag börjar fråga så kan jag jag ju säga att det här är chassit jag har:
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811112... (Lian Li PCA10B)
Mina frågor är:
Vad är riktigt bra saker för att kunna få det tyst (för fläktar som ser ganska snygga ut just nu använder jag redan ML120 (utan lysen men det kan ändras)
Men jag tänkar mer radiator, pump och liknande.
Jag vet ju vad som krävs av en radiator för att den ska bli bra men det är ju svårt att läsa sej till=) (återigen tysthet är målet)
Tanken är att jag ska ha en reservoar som är cylinder formad (iaf en som 17-20cm (för den ska synas (sen kan jag ha en till om det funkar beroende på om det funkar eller inte). Jag tänker ifall att det är tystare och eller bättre att he en pump som man sänker ner i vattnet eller om det är bättre att ha en man kopplar in. Sen vet jag inte om jag kommer att behöva mer än en eller inte om jag ska vara ärlig.
Primärt så är det väl CPU som ska kylas och det är rn en Ryzen 5 1600x och efter det kommer mitt GFX som är ett GTX 770 (PNY). Sen var nästa steg jag tänkte hur det skulle fungera att kyla mina hårddiskar som jag har (har 3 st som sitter tätt) på något sätt, för jag skulle vilja ljudisolera utan att riskera att någon komponent blir för varm.
Jag måste inte ha allting på en gång för det har jag inte råd att köpa och jag antar att det är bättre att köpa i delar (skulle dock vara rolig att komma igång imorgon ungefär=) ), men tänkte önska mej någon av dessa delar som en present då jag fyller år på fredag så om jag skulle kunna få ett svar eller två skulle jag enormt uppskatta dett ,
Tack så mycket!
PS. Lite småtrött så här på småtimmarna så förlåt alla okiga selskrivningar.=)
Godnatt!

Permalänk
Medlem

Tja,

Har själv en custom loop, och personligen tror jag inte att det där chassit kommer att fungera. Radiator kompabilitet är en stor grej, samt att reservoir och pump ska in, fittings, tubing etc, etc.

För fläktar skulle jag rekommendera Noctua's iPPC-2000 PWM i 120 eller 140mm.

För resterande gillar jag EK's grejer.

Pump: https://www.inet.se/produkt/5320181/ek-xres-140-revo-d5-pwm-m...
Block: https://www.inet.se/produkt/5320112/ek-supremacy-evo-amd-nick...
Rad: https://www.inet.se/hitta?q=coolstream (Storlek som passar, samt hur mycket som ska kylas, brukar ligga på 120mm per komponent, men man bör ha mer om det är top-tier grejer, 1080ti's, i7or som överklockas)
Sen så är det fittings, tubing(antingen hardline eller soft tubing) och liquid(finns pre-mixed, eller så kan man köpa destillerat vatten och blanda själv. Premix är självklart lättare)

Din GPU är av äldre modell och block finns inte att köpa nytt. Ev. begagnat, inte vattenkyla gpu:n, eller nyare gpu.

När det kommer till att ha låg ljudnivå på allt så kan fläktarna i fråga ligga på ca 600-700 rpm, samt att pumpen kan sänkas ner till 1500, vilket gör att datorn inte låter så mycket. Sen så måste man tänka på att det är vattenkylning och att pumpen konstant cirkulerar runt vatten, så en del ljud finns, men inget man märker när man sitter och spelar eller kollar/lyssnar på annat.

Kylning av HDD's är att ha bra luftflöde i chassit, men är sällan något problem. Skulle absolut inte isolera.

Visa signatur

Ryzen 7 1700 || EVGA GTX 1080 Ti FTW3 || ASUS Crosshair VI Hero || 4x8GB G.Skill TridentZ @3200MHz CL14 || EKWB Hardline Loop || EVGA Supernova G3 650W || Samsung 980 1TB - Samsung 850 EVO 500GB
Phanteks Evolv X Tempered Glass
|| Acer Predator X34A