one.com - vilket paket till WP-sajt?

Permalänk
Medlem

one.com - vilket paket till WP-sajt?

Vi har en hemsida för vårt företag hos one.com. Det är en WP-sida som vi känner laddar långsamt och numera även är långsam att uppdatera via WP-kontrollpanelen. Idag har vi något billigt paket där det ingår 25gb lagring (vi använder 4gb idag så mycket mer lagring behöver vi inte), vi har dock sett att det finns massor av olika paket man kan uppgradera till och som jag förstått får man tillgång till kraftfullare servrar med mer RAM, fler CPU-kärnor etc.

Har någon här på Sweclockers erfarenhet av one.com och deras olika paket? Gör det en väsentlig skillnad i laddtider för en WP-sajt med ett större paket? Tyvärr är one.com's egna chattsupport inte kompetenta nog att kunna svara på en sån fråga, därför sätter vi hoppet till Swec!

Visa signatur

SWECLOCKERS
AMD 5800X, Gigabyte GeForce RTX 3080 AORUS MASTER, G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB 3600MHz, Gigabyte X570 AORUS MASTER, Noctua NH-D15, Corsair HX1000 V2, Fractal Design Define 7 TG
Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 5800H | 16GB | RTX 3070 | 165Hz | QHD

Permalänk

Om det gör skillnad beror på om ni slår i någon av de gränser som ni har för ert konto, förhoppningsvis finns det information i kontrollpanelen, alternativt så kan ni maila (eller ringa/chatta om firstline kan se den typen av information) och se om de kan plocka fram statistik.

Vi har en del kunder som bytt från One som upplevt mycket snabbare sidor trots att One skriver att de erbjuder samma eller mer resurser om man bara jämför siffror, t.ex. RAM, antal kärnor, etc.

Vill du ha en snabbare sida rekommenderar jag alltså att du lämnar One för en annan leverantör, det lär kosta mer men inom hosting så får du generellt vad du betalar för (finns såklart undantag). Oftast så är kostnaden för ett företag inte så stor om man börjar räkna på hur mycket hemsidan påverkar försäljningen.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Hur många undersidor har du på din WP-sida? Har du många bilder, videos och flash funktioner? Sysslar du med e-handel? En långsam hemsida kan bero på att den inte är tillräckligt optimerad och att uppgradera serverpaketet kan ge lite och ibland ingen skillnad alls.

Min rekommendation är att försöka komprimera din bilder till optimal storlek och på så vis minska din lagring. Dessutom bör du kolla igenom din koder och strukturera dessa. En välstrukturerad och förenklad kodning gör även så att sidan laddar snabbare.

Skulle din hemsida fortfarande ladda långsamt, efter att du har optimerat sidan, kan du börja fundera på att uppgradera ditt serverpaket.