Permalänk
Medlem

Täckning Ubiquiti UniFi AC1300 LR

Tjena,

Funderar på att köpa en AP Ubiquiti LR. Bor i radhus med två våningar, 86 kvm uppdelat på två plan (trähus). Av olika anledningar kan jag inte få upp en fast tp till övervåningen och routern täcker för dåligt.

Vet att det går att lägga ner AP:n vilket jag tänkte göra isåfall, dock har jag ingen aning om täckningen blir skitdålig mot att sätta den i taket. jag vill alltså få täckning uppåt i fastigheten.

Någon som har erfarenhet?

Permalänk

hej!
köpte mej nyligen en AP från Ubiquiti(LR) har router i ena änden av lägenheten och AP ute i hallen,den täcker av all yta samt hos grannen ovanpå fullt ut,även utanför fastigheten är wifi helt kanon, drog kabel och satte min på väggen vilket fungerade kanon,så kan rekommendera vägg eller tak att fästa den i,setup va busenkel med!

Visa signatur

MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | Intel Core i9 10850K@5.0 Ghz | LIAN-LI GALAHAD AIO 360 | Corsair DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO 32Gb | MSI Geforce RTX 2080 Super Gaming Trio | Samsung 970 PRO 500GB M.2 | Acer Predator X34P

Permalänk
Medlem

Okej! Tack för svar, får nog testa detta, känns som det kommer lösa problemen.

Permalänk
Rekordmedlem

Eftersom du främst verkar vilja öka signalen "baklänges i höjdled" snarare än att nå längre i horisontalplanet så kan en "LR" ge sämre signalnivå då den just sprider mindre baklänges i höjdled för att nå längre horisontellt.
Tänk dig att de sprider ungefär som en halvsfär och att LR modellen har lite mindre läckage bakåt för att i stället kunna koncentrera effekten på att öka sfärens diameter, bakåt blir ju uppåt om du monterar den i taket som den är tänkt att sitta. vänder du däremot apn upp o ner så kommer den att öka signalstyrkan i den riktning du vill. Ska du få den spridning du vill är det alltså troligen en nackdel att leta saker med längre räckvidd såvida du inte kommer att hamna långt ifrån antennerna så att vinkeln till dem blir lägre men bakom apn så minskar signalnivån på en lr jämfört med en vanlig ap.
Att sätta den på väggen i stället för taket kommer också att göra att signalen sprids mer i höj men mindre i horisontalplanet.
https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/115005212927-UniFi-UA...

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Fick bli en LR AC. Tackar för hjälpen!