Har ni haft trassel med Abits moderkort ???

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2003

Har ni haft trassel med Abits moderkort ???

Chansar och kastar ut min gamla fråga igen. Det kan ju ha tillkommit några läsare som sitter inne med mera kunskap,

1.
Operativ nyinstallerat och har funkat u.a. men nu är skärmen svart, bootar inte upp. Ingen aktivitet på hårddiskarna. Några dioder som lyser på moderkortet och några blinkningar på cdläsare/brännare, i övrigt inget. Fläktarna går igång. Har åtgärdat detta några ggr genom att lossa moderkortsbatteriet och startat några ggr utan ström tillkopplad (för att tömma kondensatorer m.m. på ev. kvarliggande ström, har jag hört). Då funkade det någon dag eller så, sedan samma visa igen. Provade att ta bort samtliga komponenter och sätta tillbaka dem en i taget, med ideliga omstarter däremellan. Trodde mest på taskigt moderkortsbatteri (trots att kompisens moderkortet Abet ic7 är helt nytt alt. felaktigt bios (inställt på default). Fick ett nytt batteri, detta hjälpte ej. Moderkortet/minnen/processor fick lämnas tillbaka till komplett.se för några veckor sedan. Detta lär ha kommit tillbaka med kommentaren "hittar inga fel i vår stresstest".

2. Var (dum?) nog att köpa ett Abit ic7-max3 kort själv från datorbutiken.se. Efter några dagar exakt samma problem som för kompisen. Därtill vägrade en usbport samt nätverksingången att funka.Otur eller har Abit kvlitetsproblem? Någon som varit med om något liknande eller hört talas om dylikt? Någon annan fundering?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2003

Av alla abitkort (till intel cpuer) som jag har installerat och använt har jag varit med om ett kort där biosen tappade minnet. Det var ett FCPGA-kort. I övrigt har de funkat klockrent.

Har du monterat datorn själv? ESD?

Hipp hipp: "Individer som har hamnat utanför systemet ser man ofta, utanför systemet".
erik_x: "Det är med tex. video kodning som P4an drar ifrån med sin längre "pipeline"
En vis man: "Köp en Saab, bli belåten, se kolven genom blocket"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Sep 2003

Offtopic:

"Vill du vara bland dom sista att köpa en prescott?" Nice one! ^^

Ontopic: Jag har inte upplevt några kvalitéts problem på det Abit kort jag har iaf.. :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2004

har inte haft några problem med mitt kort, är hur nöjd som helst.

Pentium D 840, 2048Mb DDR2, 7800GTX, 2x160Gb, Dell 2405FPW
3Dmark: 03: 17541, 05: 7822, 06: 4747

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/home
Registrerad
Maj 2003

Du har fått "måndagsex", ingen fara...

Vad tror du garantin finns för ? Själv har mitt BIOS varit korrupt, så jag skickade in mitt kort på service hos db.se. Sen så fick jag tillbaks ett kort som fungerade än bättre !

Riktiga män har MacBook Pros!
PSN: Cj

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/dev/null
Registrerad
Feb 2004

Har haft liknande problem med mitt IS7-E . dock så försvann problemet efter lite bios uppdateringar

Hur man installerar program i *nix | There is no Swedish conspiracy

these days you can't use the Web at 2400 baud because the ads are 24KB - Bill Joy

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2004

Har byggt flera burkar på Abit kort utan strul, senast en åt syrran på ett IS7-E. När jag bygger åt mej själv brukar jag dock välja ASUS.

| Intel 2600K | ASUS Sabertooth P67 | 8GB Corsair Vengeance DDR3 | ASUS GTX 980 | OCZ 256GB SSD | Samsung 1TB SATA | Chieftec 650W sleevat modulärt || Kylning: Thermalright Venoumous X Black, 2x 120mm Gentle Typhoon , 2x 120mm Nexus Real Silent, 140mm Noctua Noctua NF-P14, 140mm NXZT || ASUS MG279Q || Moddat chassi: Lian Li PC-7D (Bygglogg)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2004

Re: Har ni haft trassel med Abits moderkort ???

Citat:

Ursprungligen inskrivet av StarGate
Chansar och kastar ut min gamla fråga igen. Det kan ju ha tillkommit några läsare som sitter inne med mera kunskap,

1.
Operativ nyinstallerat och har funkat u.a. men nu är skärmen svart, bootar inte upp. Ingen aktivitet på hårddiskarna. Några dioder som lyser på moderkortet och några blinkningar på cdläsare/brännare, i övrigt inget. Fläktarna går igång. Har åtgärdat detta några ggr genom att lossa moderkortsbatteriet och startat några ggr utan ström tillkopplad (för att tömma kondensatorer m.m. på ev. kvarliggande ström, har jag hört). Då funkade det någon dag eller så, sedan samma visa igen. Provade att ta bort samtliga komponenter och sätta tillbaka dem en i taget, med ideliga omstarter däremellan. Trodde mest på taskigt moderkortsbatteri (trots att kompisens moderkortet Abet ic7 är helt nytt alt. felaktigt bios (inställt på default). Fick ett nytt batteri, detta hjälpte ej. Moderkortet/minnen/processor fick lämnas tillbaka till komplett.se för några veckor sedan. Detta lär ha kommit tillbaka med kommentaren "hittar inga fel i vår stresstest".

2. Var (dum?) nog att köpa ett Abit ic7-max3 kort själv från datorbutiken.se. Efter några dagar exakt samma problem som för kompisen. Därtill vägrade en usbport samt nätverksingången att funka.Otur eller har Abit kvlitetsproblem? Någon som varit med om något liknande eller hört talas om dylikt? Någon annan fundering?

Ja vad ska man säga ....Jag har satt ihop 7 datorer med Abit IC7 alla funkar klockrent inga som helst tecken på sådana problem du nämner.
nr:1 Det viktigaste man bör tänka på är att vara avjordad när man håller på att fingra inne i datorn ...Största delen av datorbyggare som får problem har sabbat moderkort minnen ja name it innan dom ens har fått i hop pc.n

nr:2 Den andra viktiga delen är att man måste ju vara försiktig med
datakomponenter och ej bruka våld mm

I detta fall så är de 100% säkert att du har ESD problem ...
Ja de täcks ju inte av garantin ...

/zzplutozz

[size="1"]Signatur raderad, max 3 rader i size 1. Läs reglerna. - Vicotnik[/size]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hovmantorp
Registrerad
Jun 2004

Problem och problem det jag har haft med mitt IC-7 är:

Fläkten till nordbryggan pajade (hade den grönblå varianten) så jag föreslog Komplett att dom skulle skicka en ny men dom ville ha in moderkortet för utbyte vilket jag vägrade så jag bytte ut hela åaketet till en kopparvariant istället.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/home
Registrerad
Maj 2003

Men snälla...

Om NB-fläkten går sönder mailar man ABIT och ber de skicka en ny. Så har jag gjort och jag får mina reservfläktar i veckan

Riktiga män har MacBook Pros!
PSN: Cj

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hovmantorp
Registrerad
Jun 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cj
Men snälla...

Om NB-fläkten går sönder mailar man ABIT och ber de skicka en ny. Så har jag gjort och jag får mina reservfläktar i veckan

Normalt så kontaktar man stället där man har köpt varan vilket jag gjorde för annars kostar det i alla fall pengar men dom skickar den kanske gratis?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2003

Tacksam för era svar. Några kommentarer:

-=AgV=- Har du monterat datorn själv? ESD? //Ja, det har jag. Elektrostatband hade jag på och allt har ju bevisligen funkat någon dag eller två innan det kraschade. Om jag monterar bort allt/sätter fast pryttlarna igen funkar det ytterligare någon dag eller två innan det kraschar. Så orkar jag inte hålla på...

Cj Själv har mitt BIOS varit korrupt, så jag skickade in mitt kort på service hos db.se. //Ja, det var min tanke men jag ombads av datorbutikens servicetekniker att montera ihop allt utanför själva chassit för att kolla om det funkade. Ser dock inte riktigt idén bakom detta.

Lunke Har haft liknande problem med mitt IS7-E . dock så försvann problemet efter lite bios uppdateringar //Var oxå inne på detta men hur är det med garanti o.d. om man uppdaterar BIOS?

xxplutoxzz nr:1 Det viktigaste man bör tänka på är att vara avjordad när man håller på att fingra inne i datorn ...Största delen av datorbyggare som får problem har sabbat moderkort minnen ja name it innan dom ens har fått i hop pc.n nr:2 Den andra viktiga delen är att man måste ju vara försiktig med datakomponenter och ej bruka våld mm I detta fall så är de 100% säkert att du har ESD problem ... //Se svar ovan om armband och att det har funkat efter installationen. Vet f-n inte vad jag ska tro...

Noterar nu också att hdd-led och powerled lyser konstant vid start av datorn (som ej går att boota), kan detta tyda på controllerfel? Annat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hovmantorp
Registrerad
Jun 2004

Fick ett tips om att ta bort allt från moderkortet och sedan "starta upp den" för att det är ett gammalt beprövat sätt men vet inte om det funkar så det görs på egen risk men vad kan egentligen hända mer än att det kanske funkar igen?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Helsingborg
Registrerad
Mar 2004

alla abit kort jag har haft har det alltid varit något fel tex kass agp halv kassa ide kanaler bios som resettas hela tiden och mkt mer

:(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Fick ett tips om att ta bort allt från moderkortet och sedan "starta upp den" för att det är ett gammalt beprövat sätt men vet inte om det funkar så det görs på egen risk men vad kan egentligen hända mer än att det kanske funkar igen?

Gjorde det, som du kanske såg i min text. det hjälpte någon dag eller två, sedan var det samma visa igen...

Lite utanför ämnet men ändå... om jag nu förlorat förtroendet för Abit IC7-Max3, vilket anser ni vara det bästa INTEL P4-kortet på marknaden i dagsläget? Men tiden kommer jag nog att klocka, så ett trimmarvänligt kort med inbyggt ljudkort/nätverkskort/SATA (helt enkelt i stil med IC7-Max3) är vad jag då söker. Förslag, någon ???

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2004

Jag som hade tänkt köpa ett ic7-max3 kort här i dagarna, nu e man ju tveksam... Vissa verkar älska abit, andra hata dem... ? Gärna tips om ett liknande kort..

Om du svarar på mitt inlägg, citera, tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hovmantorp
Registrerad
Jun 2004

Isak88 datordelar kan krångla oberoende av vilken tillverkare det är och jag tror inte Abit har mer problem än nån annan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Isak88 datordelar kan krångla oberoende av vilken tillverkare det är och jag tror inte Abit har mer problem än nån annan

Fast visst är det egendomligt att jag råkat ut för 2 identiska fall under en månad och att jag gjort allt jag kommit på (se tidigare inlägg i tråden) utan att lyckas lösa caset. Till på råga av allt svarar man på Komplett att inget fel hittas... Jag hittar fel minnsann, blir man trött, eller ???

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bohus
Registrerad
Mar 2004

1. uppdaterad BIOS förverkar inte garantin.
2. Jag har ett IC7-G och är hur nöjd som helst. Funkar som en klocka i ur och skur. Det problemet med Nordbryggans fläkt är känt och IC7 korten levereras numera med en annan fläkt.

Silverstone | ASUS Z170 PRO GAMING ATX | Intel Core i5 6600K Skylake @ 4500 Mhz | Corsair H75 Hydro cooling |Asus Geforce GTX 970 med NZXT Kraken g10 kylning | Corsair 8GB (2x4GB) DDR4 2133Mhz Vengeance LPX | PS Corsair TX850W | SSD 3x Samsung 850 EVO 120/250GB/500 GB | Samsung syncmaster S27A950D 120hz | Qpad 8K Opical mouse| Corsair Vengeance K90 Mechanical Keyboard | Corsair Vengance 2000 Headset| Samsung Galaxy S6 edge+|

Trädvy Permalänk
SweClockers
Andreas Dimestam
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2002

IC7-G är nog det värsta moderkortet jag ägt. Chipsetfläkten föll av rakt ner på mitt grafikkort, som tur var skadades inget. Micingången fungerar inte, ljudet knastrar. Dessutom så gick det inte kallboota ibland, utan man får först trycka på powerknappen och sen resetta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/dev/null
Registrerad
Apr 2004

Hmm... mina erfarenheter med Abit är inte direkt goda. Själv har jag avverkat tre stycken KA7-100 som alla dog av exakt samma anledning - kondingarna sprack. Första dog, sen fick jag ett nytt som dog ett halvår senare, sen fick jag ett nytt som dog för nåt år sen.

Har ett urgammalt Slot-baserat kort som kör min ena server. Håller än så länge, verkar vara tillverkat innan Abit bestämde sig för att använda usla komponenter.

Har tre kompisar vars Abit-moderkort har dött utan förvarning. Vet dock inte vilka modeller det var, tror ett av dem var nåt Nforce2-baserat. Två av dem hade problem som beskrivits här, BIOS som glömmer innehåll och liknande.

Min andra dator är en IBM 709
If there was hope, it must lie in the proles, because only there, in those swarming disregarded masses, eighty-five percent of the population of Oceania, could the force to destroy the Party ever be generated.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Okt 2003

jag har endast haft mindre problem med mitt Abit AN7, iofs inte samma kategori när de gäller socket, men ändå... oavsett, min NB-fläkt dör snart, eller höll på tills jag fixade den så att den gick normalt igen genom att skruva lite på fläkten själv och så... sen så är de nå sjukt med mitt Windows XP, kan inte installera drivisar till mitt Audigy längre, för att jag bytte PCI-plats på det, vart helt CP på mitt audigy när det knastrade (!) i högtalarna... så jag bytte PCI-plats, och sen kunde jag inte installera drivisen längre... aja, whatever, ska snart installera om ändå....
annars har de mest vart problem med att få igång datorn, och de va bara i början... aldrig fått korrupt BIOS eller nåt sånt förut, dock vet jag hur de är när man sätter i ett sånt chip, då jag provat... hotflashade de åt en kille tidigare i helgen och ska skicka tillbaka de... vart dock 50 kr rikare på att fixa de !

[AMD Athlon XP Barton 2500+ (11*166Mhz)] [Radeon X700] [2*512MB Corsair] [Abit AN7]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Köpte ett ABit IC7-G M/K i våras. Har inte fått det att fungera, enligt följande:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=331047&g...

M/K är nu inne för kontroll.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Älvsjö
Registrerad
Apr 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cj
Men snälla...

Om NB-fläkten går sönder mailar man ABIT och ber de skicka en ny. Så har jag gjort och jag får mina reservfläktar i veckan

Jag talade med min "affär" och han sade att det var så dålig service på Abit. att mitt mobo kommer att vara borta i veckor. så byt hellre själv.

Så CJ mejlade du till Taiwan? eller finns det nånstans i Sverige man kan kontakta?

mvh /fredda

Fredda

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
nälden
Registrerad
Jan 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av StarGate
Fast visst är det egendomligt att jag råkat ut för 2 identiska fall under en månad och att jag gjort allt jag kommit på (se tidigare inlägg i tråden) utan att lyckas lösa caset. Till på råga av allt svarar man på Komplett att inget fel hittas... Jag hittar fel minnsann, blir man trött, eller ???

jag har råkat ut för samma saker med ett gigabyte GA P35 blabla
fick ett nytt kort och samma sak händer igen. datorn startar bara snabbt och stängs sedan av och startar och stängs av, så länge strömmen är på. behöver inte ens trycka på startknappen. om det var en esd skada så borde det väl inte få exakt samma symtom som så många andra. har läst minst 3 andra med samma problem

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Andra sidan järnvägen
Registrerad
Jul 2001

*tråd låst*

Lite väl gammal tråd att gräva upp

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||