Ny Itanium 2 om en vecka

Permalänk
Melding Plague

Ny Itanium 2 om en vecka

<font style="font-size: 10pt"><b>Ny Itanium 2 om en vecka</b></font> <small class="small">måndag 1 november av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://news.com.com/Intel to debut new Itaniums Nov. 8/2100-1006_3-5432675.html?tag=nefd.top" target="_blank" >C|Net</a> rapporterar att Intel kommer släppa sin nya Itanium 2-processor nästa måndag. Det handlar om en uppgraderad version av Madison-processorn, som nu kommer med en nivå 3-cache på mellan 6 och 9 megabyte. Kärnan heter enligt specifikationen på cache-minnet Madison 9M.<br /><br />Den nya Itanium 2-processorn skulle egentligen lanseras på Intel Developer Forum i september, men på grund av kvalitetstester så har den blivit försenad. Den är producerad med en 0,13 mikrometers tillverkningsprocess och sägs vara 30 till 40 procent snabbare än tidigare Itanium 2-processorer i stora kluster. Distributörskostanden på processorerna har sänkts i och med att konkurrensen från IBM med Power5-procesorfamiljen samt andra aktörer har ökat. Men vi kommer säkerligen se en hel del kluster på <a href="http://www.top500.org/" target="_blank" >Top500</a>-listan över världens snabbaste datorer.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Den kostar antagligen mer än 20000kr per processor, ;P

Visa signatur

Into the Web Browser for iPhone, http://www.intothewebbrowser.com/

Permalänk

Och då snackar vi inte om en kvantitet av (1)tusen enheter ;).

Permalänk
Medlem

Äh...Gimme Montecito

Visa signatur

"K3, IF YOU AIN'T CAV, YOU AIN'T !!"

Permalänk
Medlem

Hmm, "Distributörskostanden på processorerna har sänkts i och med att konkurrensen från Silicon Graphics och IBM med sina Altix- och Power5-procesorfamiljer har ökat"
Detta kan väl ändå inte stämma eftersom SGi använder just Itanium i sina Altix-maskiner, t.ex. den superdator (Columbia) som tog ledning på Top500 i förra veckan var just ett kluster av 10 st SGi Altix-3000 med den nya Itanium2.
Anledningen till att processorn lanseras nu är väl för att SGi tog de första 10240 cpu:erna som Intel tillverkade

Visa signatur

kill -s SIGCHLD `pidof Kenny`
bash: Oh my god, they killed Kenny
init: You Bastards