Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2004

Minnena vill inte användas

Köpte nyligen 2st 512mb-stickor (DDR400 PC3200 CL3 obuffrade, dualchannel), som jag satte i datorn tillsammans med två 256mb-stickor som jag fick med datorn. 512mb:arna sitter i Slot 1 samt slot 2 och de gamla 256mb:arna sitter i slot 3 och 4. De äldre minnena har samma specifikationer. Dock har jag aldrig märkt att mer än 768mb (ungefär) av RAM-minnet används, inte ens när jag exempelvis har renderat fraktaler (ordentliga sådana). Den enda gången allt minnet användes var när jag jag en gång gjorde en minnesdiagnos.
Detta verkar lite konstigt och irriterande, inte ens UT2004 gör att den totala minnesanvändning överstiger 768mb.

Frågan lyder; finns det något som kan orsaka detta, kan man konfigurera RAM-minnena eller liknande?

Tack på förhand // vigge

mogel.nu » psn: mogelbrod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2001

Vill du prompt trixa så kan du ju leka lite med inställningarna för cacheminnet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Dec 2003

Om du kan/vill använda dual channel så ska du sätta ena paret i 1 & 3 och dom andra i 2 & 4. Det kan kanske vara problemet....

Jag har en vit burk, med 2 knappar, 2 lampor och mugghållare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2004

Ska ta och se efter om minnena sitter i 1/3 och 2/4, det jag vet är iaf att det sitter en 256are och en 512are i samma par.

mogel.nu » psn: mogelbrod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm city
Registrerad
Feb 2005

kan man bara använda 3 minnen till en mobo med nforce4 chippet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Nov 2003

Det brukar vara svårt att få till det med mer än två stickor
iaf. om du ska ha dual.
Det skulle ju underlätta om du angav ditt mobo.

i5 750, 2.66GMhz@3800Mhz/Asus P7P55D-E PRO/Corsair 12GB 1600MHz XMS3/Corsair VX 550W/Radeon HD 5870//Maxtor 250 GB/ SSD
Laptop: HPw2207(HP-NX9420) Asus n56v

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm city
Registrerad
Feb 2005

asus a8nsli . verkar inte funka med 3 minnen . 1 , 2 eller 4 . argh ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2004

agh39: Moderkortet är ett FUJITSU SIEMENS D1627, dvs det som följde med datorn (Scaleo 800S).

mogel.nu » psn: mogelbrod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vigge89
agh39: Moderkortet är ett FUJITSU SIEMENS D1627, dvs det som följde med datorn (Scaleo 800S).

Sånt har min polare också. vi sökte på d1627 +fujitsu siemens och vi fann lite data om det på fujitsu siemens sida................m.a.o sök!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2004

Prövade att sätta 512arna i första paret och 256are i det andra, nu vi får se hur det funkar

Kollade även FSCs hemsida och hittade lite BIOS-uppdateringar, kanske är något?

mogel.nu » psn: mogelbrod

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2005

Hmm

Förstår inte problemet. Datorn hittar allt minne? men du blir irriterad för att inte allt används. Det är ju bara bra att inte allt används. Skulle allt minne användas så skulle ju datorn bara sega ihop.

For out of fear and need each religion is born, creeping into existence on the byways of reason.

- Friedrich Nietzsche

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2004

Re: Hmm

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SammaeL
Förstår inte problemet. Datorn hittar allt minne? men du blir irriterad för att inte allt används. Det är ju bara bra att inte allt används. Skulle allt minne användas så skulle ju datorn bara sega ihop.

Saken är att jag inte är säker på att den känner till allt minne som sitter i, det spelar ingen roll hur mycket som används, den struntar jag fullst'ndigt i..

mogel.nu » psn: mogelbrod

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2005

Det ser du väll när datorn bootar?

For out of fear and need each religion is born, creeping into existence on the byways of reason.

- Friedrich Nietzsche

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Jag har i stort sett samma problem, jag har 1st 1gb och 2st 512,det funkar inte att köra mer än 1,5gb, sista 512 hittas inte, jag har testat alla kombinationerna =( Även uppdaterat bios meninget funkar, troligenbehövs 1st 1gb till för att köra 4 fulla platser... dyrt att chansa bara =(