Ubuntu-problem. snabba svar uppskattas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2004

Ubuntu-problem. snabba svar uppskattas!

1. Har slängt in Ubuntu på laptopen. internet fungerade bra men sen körde jag dhclient och fick dså meddelanded "renewal in 1820 seconds". lite väl långt tid för att förnya ett ip? hur gör man så att den förnyar på stuberten?

2. ett andra problem är apt-get. den hittar vissa paket så som xorg-common osv, men inte t.ex. fluxbox, hugs, eller enlightenment. dessa ska ju finnas men de hittas inte. hur gör jag för att få tillgång till de? (givetvis var jag su när jag gjorde detta) har kört apt-get update men det hjälper inte.

3. kör ett trådlöst nätverk hemma med WPA-kryptering. verkar ju inte stödjas nånstans. verkar bara finnas WEP i linux? hur gör jag för att ange en WPA-nyckel till nätverket?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Aug 2001

På tvåan, har du lagt till flera repositories i /etc/apt/sources.list ? Finns ett par där som standard som är kommenterade.

"A good discussion is like a miniskirt; Short enough to pertain interest and long enough to cover the subject"
何回やっても何回やってもエロゲが終わらない

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2004

löste 2an. men nu har jag lite problem med w-lan. jag kan köra iwlist och den hittar då mitt nätverk hemma. men jag vet inte hur jag gör för att ansluta mig till det (och så att det görs automatiskt varje gång jag är i närheten), och hur jag anger min WPA-nyckel?

hur ser jag förresten vilken drivrutin som används av nätverkskortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

"renewal in 1820 seconds" betyder att IP't uppdateras om 1820 sekunder igen.
Det är en inställningar i DHCP-servern. Det uppdateras alltså direkt när du kör kommandot och igen om 1820 sek även om du inte gör något.

edit: angående ditt WPA-problem så kanske denna sida kan hjälpa:
http://www.ee.surrey.ac.uk/Personal/G.Wilford/WiFi.html

Cry havoc and lets slip the dogs of war!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna/Kista
Registrerad
Jun 2004

3an: wpa_supplicant (det som behandlas i länken från jontaa) funkar utmärkt jag kör det på laptopen och jag kunde inte vara mer nöjd. rekomenderas väl.

[u]CPU:[/u] AMD 64 3200+ [u]Mobo:[/u] MSI K8N NEO Platinum [u]Minne:[/u] 2x512mb Micron PC3500 433mhz DDR [u]Grafikkort:[/u] ATI Radeon 9800 Pro [u]Ljudkort:[/u] Soundblaster Audigy 2 ZS [u]HD:[/u] Maxtor 160GB 7200rpm SATA

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2004

underbart hjälp. tack. ska kolla på detta nu. en fråga bara. när jag ändrat i /etc/apt/source.list så som det står i www.ubuntuguide.org, så får jag massa felmeddelanden när jag använder apt-get. det funkar fortfarande bra och det hittar alla paket, och de går matt installera, men när jag t.ex. skrivit apt-cache search x11 så skriver den ut massa "couldnät stat package list..." osv, till massa olika repositories i listan. samma änr jag installerar saker. antar att detta är för att dne inte hittar platserna. men hur ska jag göra för att få bort det?
funkar inte med apt-get update. samma problem. någon som kan ge mig sig source.list som jag kan använda?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

har du kört sudo apt-get update för att updatera paketlistorna efter att du ändrade i sources.list?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Maj 2002

Felet är att ubuntuguide inte har fattat att mirrormax-arkiven inte finns längre, och därför glatt råder alla att lägga till dem *suckar djupt*

Den här delen är fel:

## Backports deb http://ubuntu-backports.mirrormax.net/ hoary-backports main universe multiverse restricted deb http://ubuntu-backports.mirrormax.net/ hoary-extras main universe multiverse restricted

Det du vill ha istället är

deb http://se.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-backports main universe multiverse restricted

http://ubuntu-se.org - Ubuntu Sverige. Hjälp och support för Ubuntu
Svensk IRC-kanal för Ubuntu