Internetproblem i iMac ( Mac OS X )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall/Timrå
Registrerad
Maj 2005

Internetproblem i iMac ( Mac OS X )

Jag har en iMac G3 333Mhz med Mac OS X som inte vill veta av min nya router. När jag kör internetutdelning via vanlig dator (WindowsXPSp2) så fungerar internet alldeles utmärkt i den, men så fort jag kopplar den till min Philips SB6500 så funkar det inte. Vad gör jag för fel? ska jag göra några inställningar i datorn / routern?

Stationär: ABIT KN8-SLi | Gainward 7800GT 512MB | Opteron 165@2.4Ghz | Twinmos 1024MB x2 | Seagate SATA2 250GB
Bärbar: MacBook T7200 2.0GHz, 1GB, 80GB | FSC Amilo M1420 Centrino 1,70Ghz, 1GB, 100GB |
Övrigt: Nokia N82 | Nikon D40 | Samsung Syncmaster 930BF |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölndal
Registrerad
Apr 2004

Jag kan varken OS X eller din router. Men kör routernn dhcp och har du satt upp det i OS X?

DELL 20" 30" 20" PLP | Svorak.a5 | Kinesis Advantage Contoured <3 | Ergodox

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Vad får du för IP-adress i resp fall…
(XXX.XXX. räcker de sista är ointressanta så länge du inte får samma på två datorer)

Me fail english, thats unpossible!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall/Timrå
Registrerad
Maj 2005

Det löste sig, var tvungen att skriva in ip-adressen till routern manuellt.

Stationär: ABIT KN8-SLi | Gainward 7800GT 512MB | Opteron 165@2.4Ghz | Twinmos 1024MB x2 | Seagate SATA2 250GB
Bärbar: MacBook T7200 2.0GHz, 1GB, 80GB | FSC Amilo M1420 Centrino 1,70Ghz, 1GB, 100GB |
Övrigt: Nokia N82 | Nikon D40 | Samsung Syncmaster 930BF |

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
bakom tgb.
Registrerad
Jun 2002

Offtopic, men undrar bara, hur bra funkar OS X på en så klen Mac. Har en som prydnad i ett hörn här, för jag gilla inte OS 9 och de mac-kunniga jag snackat med sa att OS X kräver minst G4.

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

10.2 och 10.3 funkar okey på en iMac ur första serien.
Problemet är ju att grafikkortet är långsamt så mycket "kuber och jox" skippas och det är svårt att få in mycket minne i dom så man kan inte ha massa samtidiga program igång utan jobbigt hårddiskswappande.
Men funkar helt okey som internetstation eller för att sköta musiken (eller spela småspel som snood på)…

Me fail english, thats unpossible!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Feb 2003

Kör 10.3 på min iMac 350MHz:are. Gick lite trögt på originalhårddisken och med bara 128MB ram men efter att jag bytte ut hårddisken och uppgraderade minnet till 512MB så går det relativt bra. Visst, man märker definitivt att det bara är en 350MHz processor i den men den tickar på i alla fall

.: Wks: CM Stacker|AMD64 x2 4400+@2700MHz|Asus A8N32-SLI Deluxe|4x512MB OCZ Rev2|Radeon X1900XTX|Samsung 203B|2xSS250GB(SATA)+2xWD200GB(SATA)|SB X-Fi FPS|MX1000, Z-5500, Vattenkyld|WinXP :.
.: Srv: AMD64 3000+(@2.2GHz)|Asus A8V-Deluxe|1024MB|GF2MX 64MB|Gentoo Linux(64-bit) :.