Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2003

Debian musproblem!

Tjena har installerat debian netinstall och fått igång x o gnome men kan inte få musen att funka så jag e fast i x utan mustillgång. Hur ska jag få det att funka. Har en explorer 3.0 usb men jag har även testat en ps2 mus utan ngn skillnad. Snälla, inga kommentarer varför jag kört netinstall och inte heldist...svar: trött på allt skit som packas med i distarna (testade suse och ubuntu tidigare)! Plus att jag vill lära mig confa linux inte bara använda det.

Kunskap är inte gratis. Den kostar din tid!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2003

Vad har du ställt in för device på musen i X86-conffen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Maj 2002

Testa att ställa in auto som protokoll.

och som ianpeters säger: vilken enhetsfil har du ställt in?

http://ubuntu-se.org - Ubuntu Sverige. Hjälp och support för Ubuntu
Svensk IRC-kanal för Ubuntu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/home/
Registrerad
Okt 2005

Testa att välja någon annan mus genom dpkg-reconfigure xserver-xfree86

GNU/Linux Gentoo kernel-2.6.15-r1 Fluxbox.
Hemsidan ^^

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2003

E helt nioob på detta tror inte jag ställt in ngt mer än orginal inställningarna...som sagt riktigt ny på detta! Musen är en explorer 3.0 usb och tangentbordet ultraX usb. Inget av dessa vill funka vilket jag misstänker är pågrund av kvmswitchen emellan.

Kunskap är inte gratis. Den kostar din tid!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2003

Har du en KVM-switch emellan? Prova då utan den först och se om det funkar.