xubuntu - Terminalen funkar inte efter omstart

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2003

xubuntu - Terminalen funkar inte efter omstart

Såhär installerade jag xubuntu:
[Server install av Hoary]
sudo aptitude install lynx
lynx www.ubuntuguide.org
wget http://www.ubuntuguide.org/sample/so...ehoarytobreezy
sudo mv sources.list_upgradehoarytobreezy /etc/apt/sources.list
sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
sudo aptitude install xubuntu-desktop
sudo aptitude install xdm
startx

Efter att jag startat X så kastades jag in i XFCE, precis som jag ville. Sen installerade jag nvidia-glx och nvidia-settings eller något sånt (verktyg för att konfigurera nvidia grejer).
sudo aptitude install nvidia-glx
sudo aptitude install nivida-settings

efter det tror jag att det enda jag installerade var leafpad innan jag startade om. sudo aptitude install leafpad

När datorn startade upp så visade sig splashscreenen och allt som det skulle. Sen blinkade nvida splashen upp lite snabbt och så kastades jag in i bashs loginprompt. Ingen xdm som jag hade hoppats på alltså.

När jag loggat in så körde jag startx och kastades som väntat in i XFCE igen. Allt såg ut att fungera felfritt fram till att jag skulle öppna terminalen. Istället för [kaminix@xubuntu~] som jag brukar få upp så fick jag bara en svart oanvändbar ruta med en textmarkör i början, som inte ens blinkade.
Någon som vet hur jag kan lösa detta?

Tror terminalen jag använder heter xfterm4.

Macbook Pro 15" (2,4 GHz Core Duo)

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2002

Använd xterm istället.

Den finns garanterat (modifiera ikonen i panelen).

Vim
Kinesis Classic Contoured (svart), Svorak (A5)
Medlem i signaturgruppen Vimzealoter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2003

Jo, löste det med att använda xterm. Men jag vill veta varför xfterm4 inte funkar också, det är mycket... udda. :s

Macbook Pro 15" (2,4 GHz Core Duo)