Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Laholm
Registrerad
Okt 2002

Twinmos PC3200 2GB + Asus a7n8x-x

Köpte Twinmos PC3200 2GB minnen från komplett.se denna veckan. Satte i dom i burken och sparkade igång datorn. Datorn bootade och allt verkade frid och fröjd.

Startade World of Warcraft och spelade kanske i 5-10 innan error#132 dök upp. Blev såklart förbannad och kollade deras supportsida. Kom fram till att mitt moderkort Asus a7n8x-x tillsammans med PC3200 minnen var instabilt, så jag drog hem nya bios uppdateringen (v.1009). Funkade bra att flasha bios och jag körde en minnessticka i memtest86 plus i något program från microsofts hemsida som jag inte kommer ihåg namnet på. Hittade inga fel och blev såklart lättad över detta. Startade på nytt upp WoW och såklart fick jag error igen.

Efter omstart hade jag datorn på i win i kanske 10-15 och fick blåskärm där också. Läste på kompletts hemsida att ställa upp volten på minnen a kan hjälpa. Testade att sätta upp volten till 2.7 och återigen testade jag spela. Fungerade lite längre tid denna gången men återigen blåskärm. Har också testat att byta minnesplatser men ingen förbättring.

Så nu undrar jag om det finns något mer man kan testa eller är det bara att bita i det sura äpplet och sälja minnena? Tacksam för svar

Fractal Design R5 | BenQ G2420HD | NZXT HALE90 750W | Asus Z87-A | i5 4670K | Crucial DDR3 BallistiX Sport 16GB | Asus GTX 970 Strix | Intel 330 SSD 120GB | SAMSUNG SSD 840 EVO 120 GB | 2xSAMSUNG Spinpoint 500GB | QPAD MK-50 | Steelseries Rival

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2002

Jag körde två TwinMOS 1024MB på mitt A7N8X Deluxe utan problem.

| Venice 3500+ | A8N-SLI Premium | 2048MB PC3200 | 7900GT | Audigy2 ZS | WD Raptor 74GB |
| Antec P180 | Seasonic 400W | Dell 2405FPW | Kylning: Scythe Ninja, BQ Polar Freezer, två Adda 120mm |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Jag hade samma problem med det moderkortet och TwinMOS. Prova att sänka minneshastigheten till 333MHz, det löste det för mig (tills jag bytte ut minnena till Infineon)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Laholm
Registrerad
Okt 2002

Ok ska testa detta när jag kommer hem. Tackar för tipset

Fractal Design R5 | BenQ G2420HD | NZXT HALE90 750W | Asus Z87-A | i5 4670K | Crucial DDR3 BallistiX Sport 16GB | Asus GTX 970 Strix | Intel 330 SSD 120GB | SAMSUNG SSD 840 EVO 120 GB | 2xSAMSUNG Spinpoint 500GB | QPAD MK-50 | Steelseries Rival

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2001

När jag stoppade in en 512mb TwinMos Winbond PC3200 sticka så ville det inte lira innan jag sänkte ner spänningen till minnena.

Men du verkar ju redan har testat att mixtra med de inställningarna, även provat att köra snälla timings?

Intel Core i7 3770k @ 4.4GHz | Asus Maximus V Formula | 16GB Kingston HyperX DDR3 2133MHz | EVGA GeForce GTX 980ti SC+ | HP Microserver Gen7 & Gen8 | Asus MG279Q, Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Laholm
Registrerad
Okt 2002

Nu fick jag det äntligen att fungera. Hade det lite struligt, win ville inte starta och en massa annan skit. Fanns någon inställning i bios med autoinställningar. Jobbigt att jag inte såg den innan bara. Tackar för alla svar dock.

Fractal Design R5 | BenQ G2420HD | NZXT HALE90 750W | Asus Z87-A | i5 4670K | Crucial DDR3 BallistiX Sport 16GB | Asus GTX 970 Strix | Intel 330 SSD 120GB | SAMSUNG SSD 840 EVO 120 GB | 2xSAMSUNG Spinpoint 500GB | QPAD MK-50 | Steelseries Rival