MSI K8N Neo Platinum 754 - HDD bara UDMA 2 mode?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jorden
Registrerad
Feb 2002

MSI K8N Neo Platinum 754 - HDD bara UDMA 2 mode?

Datorn:

MSI K8N Neo Platinum S754
AMD 3000+
Maxtor Diamond 9 + Maxtor D740
Corsairs Value 512MB
Sonata 380W

Började med att hans SATA disk fick Disk Boot Failure och därmed gjordes en RMA. Iväntan på ny disk skall komma, så satte jag in en gammal Maxtor D740 disk och installerade XP så länge. Men problemet är att alla P-ATA diskar är endast i ATA 33 mode, inkl. Diamond 9 disken och har testat: clear CMOS, ta ut batteriet, installerat XP 3 gg, Nforce drivers, 2 olika 80 pins IDE kabel, ta bort disk i enhetshanteraren och inget har hjälpt. Vet inte om det har alltid varit så, att hans Diamond 9 disk har alltid varit i ATA 33 mode, eftersom hade aldrig lagt märke till det då de gånger var hos honom och märkte inte det förrän jag la in min gamla D740 disk för tillfällig lösning. Iväntan han får en ny SATA disk, så var det tillfällig lösning, så han kan använda datorn till surfning.
Både diskar ligger på IDE1 och är rätt byglad.

Själv är jag inte van med amd 64 och nforce. Skulle behöva lite hjälp för klura ut vad som kan vara fel?
Bara undra en sak, inne i BIOS så stod HTT (nåt liknande) i 4x, skall det vara så?

1:i5-4670K|ASUS Z87 Pro|Corsair DDR3 16GB|CM 212 EVO|EVGA GTX1080 FTW|Samsung SH-203B|Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 7200.10 2x320GB + Samsung T166 2x500GB + F2 1,5TB|Corsair AX760|Fractal Design Define R4|Dell 24" 2408WFP|