Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2005

datorn vill inte ladda OS

jag fick igår hem mitt nya fina moderkort (Asus A8N32 SLi Deluxe) och allting gick bra då men det funkar inte så bra att ladda xp.. eller inte alls.. den bilden kommer aldrig fram där den står o laddar utan skärmen är bara svart, fast jag vet att den får signaler eftersom dioden på skärmen inte lyser orange utan grön som den ska göra... vad är felet? jag testade o koppla in dvd-läsaren o köra xp skivan o de gick bra men som sat inte ladda os från min raptordisk...

:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åbo, Finland
Registrerad
Jun 2005

Tyvärr krävs det ofta en ominstallation av Windows efter att man bytt moderkortet.

|Asus P5Q-E|Q9450|4 Gb F2-6400C4|GTX 460|Raptor 150|Corsair HX750W|P180B|
|MCP655|GTZ|2xPA120.2|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2005

ok jag får testa det då... men varför behövs det då?

:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Dec 2003

det finns ett sätt. sweclockers har gjort en guide. vet bara inte vart

*AM3 X3, Gtx 560ti, 8gb corsair DDR3 1333mhz*
http:///

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2005

ok fast jag har redan börjar med formateringen nu.

:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åbo, Finland
Registrerad
Jun 2005

När windows installeras så konfigureras operativsystemet delvis utgående från den hårdvara som finns. Ifall moderkortet byts, verkar det tyvärr ofta vara så att operativsystemet inte längre fungerar tillsammans med den nya hårdvarusetupen. Ibland går det, ibland går det inte. Det inverkar säkert hur lika varandra de två setupen är.

Jag brukar som regel installera om operativsystemet varje gång jag byter moderkort. Fastän OS:t någon gång fungerat så har sällan varit helt stabilt.

Jag känner tyvärr inte till det här på någon detaljnivå.

Guiden trinitas nämnde skulle vara intressant att se. Jag kan inte påstå att jag gillar ominstallationer.

|Asus P5Q-E|Q9450|4 Gb F2-6400C4|GTX 460|Raptor 150|Corsair HX750W|P180B|
|MCP655|GTZ|2xPA120.2|