Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2004

halvt problem med minnen.

Hej.
Har 4 minnes pinnar 2*256 2*512.
Har på moderkortet ett msi K8n diamond 2gröna 2 lila slot Hade innan dom två största minnena i 1 grön 1 lila dom, små respektive 1på grön ett på lila.
Läste idag i manualen till mb att det är bäst att använda dom gröna innan dom lila, så jag tänkte att jag skulle flytta om minnena så dom 2 största sitter i dom gröna.
Efter att jag flyttat minnena så känner datorn bara av 1GB, ska ju vara 1,5.. Det skumma är att när jag läser i 3dmark05 så står det att jag har 256 i varje slot, så är inte att något minne inte är i ordentligt.
Vad ska jag göra flytta tillbaka och köra som innan och få ut 1,5..

Vad är bäst för prestanda? Någon som vet varför det visar 4*256 efter omflytten? Är det skadligt för minnen som dom sitter nu?

Minnena är av samma typ alltås corsair value select, endast storleken skiljer dom åt.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=118737&view=detailed

tack.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2004

På mitt moderkort står det att man ska ha 256-stickor på den ena färgen och 512+ på den andra.
Dock är detta asus någonting, men kanske är samma på ditt ?!

[Workstation] CPU: Intel Xeon E3-1240v5 + Noctua NH-U12S | MB: Supermicro X11SSH-LN4F | RAM: Samsung 32GB 2133MHz ECC DDR4 | SSD: Samsung 850 Evo 500GB | GPU: Asus GeForce GTX 970 OC | CHASSI: Fractal Design Node 804 | PSU: Corsair RM650x |

| iMac 27" Late 2013 | MacBook Pro 13" Early 2015 | HP Microserver - 17TB lagring |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2001

Prova byt plats på en 512:a och 256:an som sitter närmast och se vad som händer.