Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005

Datorn bootar inte.

Hej, köpte en ny dator från komplett.se i delar.

Specs:

x2 4400+
xfx 7800gtx
Seasonic S12 Nätaggregat 600W
Corsair TWINX2048-3500LLPRO DDR 2048MB
Asus A8N32-SLI Deluxe

Jag har byggt ihop datorn och resetat cmos och kollat om ifall alla power sladdar är ihop kopplad till moderkortet men åndå så kan jag inte boota. Datorn får ström (alla fläktar fungerar) men ingen visas på skärmen. Jag har provet minnen, grafikkort och processorn på annan dator och det fungerar perfekt.

Vad kan felet vara? Det måste vara moderkort? Osannolikt att nättagget inte fungerar om den ger störm till fläktarna och datorn kan startas upp?

Hjälp tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Jun 2004

Har du satt power knappen på rätt pinnar?

Asrock Fatal1ty Z68 Pro. G3 | Intel Core i5 2500k @ 4,6 GHz | Nvidia Geforce GTX Titan SLI | Corsair Vengeance LP 1600 MHz 8 GB | 1 st Plextor M3 Pro 128 GB, 1 st Intel X25-M G2 80 GB, 1 st Samsung 840 Basic 250 GB, 1 st Samsung 850 Pro 1 TB, 1 st WD Velociraptor 150 GB, 1 st Seagate 7200.10 500 GB, 2 st WD Caviar Green 1 TB + 1 st 3 TB | Fractal Design - Define XL | Silverstone Strider 1000 W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barak
Har du satt power knappen på rätt pinnar?

mm

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2006

Hade samma problem me min...
kom på att jg hade satt i ps/2 portarna fel till mus o tangentbord... Då totalvägrade den... mysko, men jag bytte plats på dom o sen gick den.
Rätt patetiskt fel för o döda en dator tycker jag men.
kolla de!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uninvited 1
Hade samma problem me min...
kom på att jg hade satt i ps/2 portarna fel till mus o tangentbord... Då totalvägrade den... mysko, men jag bytte plats på dom o sen gick den.
Rätt patetiskt fel för o döda en dator tycker jag men.
kolla de!

kollat, nope

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Jan 2004

hehe har råkat ut för samma problem, dock "hände" det bara :\.
Verkar inte vara grafikkortet då min dator brukar pipa om det är pajj, samma med minnena, så det finns väll bara moderkort och processor kvar:\

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mellansverige
Registrerad
Feb 2006

Har du kollar så hdd pinnarna sitter rätt på moderkortet, klassiskt fel!

Jag fick nå mysko fel på dom där jävla pinnarna en gång så datorn gick igång bara jag nuddade burken :/ wtf! måste ha varit nå jordnings fel!

Antingen ska du hålla dig lugn, eller slå så det känns.