Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

TRÖG UPPSTART , efter mobo byte

Har bytt moderkort från ett P4P800SE till ett P4P800se för det gamla var trasigt, men med detta tar det jättemycket längre tid att ladda windows - där där den blåa grejen pendlar....vä - hö , och sen blir skärmen svart i ca 30 s sen går allt jättefort ,
men varför tar det så lång tid innan????

Q6600 G0 @3.4 ghz - ASUS Radeon 7850@1250/4900 - ASUS P5B - 4GB RAM

Hälsningar Adam

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2005

Du kanske kan disabla några tester i bootsekvensen? Typ nån Quickboot funktion? Vet dock inte med den brädan men du kan ju kolla i bios eller manualen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

aa men ja menar när man ser winlogo och den laddas, där är den seg!
har defgramerat osv har över 50 % ledigt utrymme på C

Q6600 G0 @3.4 ghz - ASUS Radeon 7850@1250/4900 - ASUS P5B - 4GB RAM

Hälsningar Adam

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2005

Har du formatterat den när du bytte Mobo? Kanske kan hjälpa? Med samma moderkort om allt annat också är likadant borde ta lika lång tid!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.1.1
Registrerad
Jul 2005

Installerat drivisar till chipset ?

Opteron 146 Cabye 0543FPMW@330x9 1.5v | Antec SONATA II | XFX 7800GT@530/1200| Seagate Barracuda 300GB SATA2 16MB |G.skill 1gbgh @ 260 1.5-2-2-5| DFI Lanparty UT nF4 SLI-DR Expert | Waterchill KT12A-12VS |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2004

jag antar att du installerade om OS efter att du bytte moderkort? Det är lite av en självklarhet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

aa vet... men jag hade ett exakt lika dant moderkort innan... så jag tänkte att jag inte behövde

Q6600 G0 @3.4 ghz - ASUS Radeon 7850@1250/4900 - ASUS P5B - 4GB RAM

Hälsningar Adam

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2005

Det är första jag hade testat är att formatera och lägga in windows och drivare på nytt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2005

okaj.. får la göra det då

Q6600 G0 @3.4 ghz - ASUS Radeon 7850@1250/4900 - ASUS P5B - 4GB RAM

Hälsningar Adam

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2004

Ha ha, kul att du testade utan att dra in OS igen *klapp klapp* .

Det kan skilja en hel del på mb med samma namn.

Antec P180, Neopower480 IntelD865PERL 3.20E@3333MHz, 2GB HyperX (Dual), X850XT PE(AGP),Audigy 2 ZS, [Raptor,Seagate,Samsung HDD]Samsung 913N, 100mbit fiber
XP,ZoneAlarm,O&O Defrag,Gevalia