Permalänk

Får ingen bild med nya moderkortet.

Hej,

Jag har ett problem, jag köpte igår ett nytt moderkort och har under kvällen/natten satt ihop allt. När jag kopplat in allt och startar datorn så får jag ingen bild, alla fläktar snurrar och hårddisken drar igång och alla delar fungerar eftersom jag använder de nu när jag skriver detta.
Vad tror ni kan vara fel?

Kan det vara så att nätaggregatet är för svagt, det är på 300W?
Jag har testat att endast köra processorn, minne och grafikkortet och det hjälper inte heller.

Eller är moderkortet helt enkelt trasigt? Jag har varit försiktig och använd antistatarmband, så jag tycker inte att det borde vara fel på det om det inte var fel redan när jag köpte det.

Moderkortet jag köpte är detta:
Gigabyte Socket 754 - ATX NForce3 250 (GA-K8NS) - Raid (http://www.webhallen.com/prod.php?id=42046)

Information om min nuvarande konfiguration:
http://www.dapo.se/cpuz.htm

Hoppas ni kan hjälpa mig!

Permalänk

Har nästan samma problem som uppstod när jag bytade chassi. Så hjälp snälla!

Permalänk

använt distanser?

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem

Jag har råkat ut för liknande fel, allt snurrar men ingen bild eller boot.. Det visade sig vara ett stift i atx kontakten (20/24 pin) som tryckts in och en pinne på moderkortet fick inte ström.. värt att kolla upp.

Visa signatur

AMD Ryzen 3700X, Gigabyte Elite X570, 32GB Ballistix Sport, NH-D15S, SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX, Corsair AX760, LG OLED C2 42"

Permalänk

Hej,

Kan ju tilläga att chassit också är nytt, har använt distanser, fungerar inte heller om man kör det utanför chassit.

Sajox: Ska kolla upp det.

Börjar tro att moderkortet helt enkelt var trasigt redan när jag köpte det.

*edit*
Har nu kollat om det var någon pinne intryckt, det var det inte.

Permalänk
Medlem

Vad är det för specifikation på amp (A) på dessa volt +12, +5 , +3.3 på 300w nätagget och vad har du för grafikkort.

Vet att mitt gamla antec nätagg hade 10 amp på 12v.. Det äldre 754 har en specifikation på 89w vilket blir ca 7.5 amp. Släng dit grafikkort, HD (1.5 amp), DVD, lite till moderkortet så blir det tajt.

Som nån sa ovanför, använd distanserna vid monteringen av moderkortet samt att det inte är någon distans som kortsluter. dvs skruvat dit mer än antalet hål på moderkortet eller felplacering av distans.

Är kylaren fastsatt ordentligt?, ligger den plant mot CPUn?, satte du kylpasta?

Det glappar inte i någon sladd?, sitter de på rätt ställen?

Om du bara bytt moderkort och samma delar som tidigare dvs CPU, minne, nätagg, osv. så är det svårt att säga vad det kan vara. Jag skulle nog och också testa några andra minnen om det fanns möjlighet.

Visa signatur

AMD Ryzen 3700X, Gigabyte Elite X570, 32GB Ballistix Sport, NH-D15S, SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX, Corsair AX760, LG OLED C2 42"

Permalänk

Ska testa det där med ett annat nätaggregat, jag kör inte samma nätagg. med det nya moderkortet (kör ett gammalt där) som jag använder nu när jag skriver här.

10A är det gamla på, det jag har i denna är på 13A på +12.

Ska testa att köra med ett kraftigare nätagg. då, så återkommer jag om det fungerar eller inte, men jag tycker det låter rätt troligt.

Sen antar jag att ett nätagg av modell billigare kanske inte gör sina 10A fullt ut sen drar väl minne lite ampere också.

Tack för svaret, hoppas det hjälper, känns rätt troligt att det är det som är felet

------------

Ok, nu har jag testat annat nätagg. hjälpte TYVÄRR inte

Tog fram ett gammalt chassi som har speaker och kopplade in, där så pep det, oändligt antal gånger, googlade lite och det betyder att det är fel på minnet.
Minnet fungerar eftersom jag använder det i denna datorn, eller jag använder inte det just nu, men använde det för en vecka sedan, har nog testat de som sitter i denna nu också.

Jag har ett nVidia FX5500 grafikkort.

Allt är fastsatt ordentligt och kylpasta är på plats.

------------

Var hos webbhallen och de testade moderkortet, det fungerade.
Han uppdaterade dock bios, ska testa senare om det hjälpte.

Permalänk
Medlem

Hur gick det?

Har samma problem som dig. Har köpt nytt moderkort och behållt alla andra komponenter och får ingen bild fast allt snurrar igång.

Permalänk
Medlem

jag har precis samma problem. men jag har ett aspire 520w nätaggregat samma sak här. Jag har provat olika minnes-slottar inga brickor som ligger emot. allt snurrar igång hårddiskar och cpu kylaren blir varm så cpu:n den borde få ström iaf.

Permalänk
Medlem

hehe. Har samma problem här. Köpte nytt chassi och ett cooltek 600 w. Allting snurrar men ingen bild. Efter många komponentbyten till min polares dator visade det sig att det var mitt moderkort som på något sätt pajat.