Bluescreen hela tiden, MSI NEO4 FI Corsair XMS TWINX PC4000

Permalänk
Medlem

Told ya ;D

Det är f-n läge för en sån där "class action lawsuit" mot Nvidia, svinmånga som har diverse oförklarliga problem. Helt unheard of...

Permalänk
Medlem

Jag löste nog mina problem genom att ta kontakt med supporten hos Corsair för att få lite råd, de bad mig trycka ut 2.8v till minnena istället för 2.75v som de anger i diverse manualer och nu funkar ju datorn. Får dock reboot av oförklarliga skäl ändå,men dom är inte minnesrelaterade enligt minidump så jag måste nog helt enkelt blåsa om datorn igen.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lincoln
Liten uppdatering från mig;
För att prova om det var minnet körde jag torture i Prime 95 över natten (utan problem). I morse skulle flickvännen surfa litet på nätet, fortfarande med prime igång, och då frös det... Hon sa att hon klickade på en länk när den slutade svara... Jag satt i bredvid, men kollade inte närmare på vad hon gjorde.

Det jag vet är att den höll på att swappa järnet när den frös, men det är svårt att avgöra om frysningen kom av swappandet, den extra nätverkstrafiken, eller helt enkelt I/O-lasten...

Direkt efteråt plockade jag i alla fall ner riggen och bytte PCI-plats för nätverkskortet, disableade parallellporten, seriellporten och onboard LAN och litet annat för att fria upp interrupter, och försökte boota. Typ 15 blådumpar och olika BIOS-inställningar senare gav jag upp och begav mig till jobbet.

När jag kom hem rotade jag litet i BIOS, tog upp burken i Safe mode och avinstallerade SpeedFan och ATITool, och nu bootar den till 'usermode' igen. Vet dock inte ännu om den är stabil vid mycket I/O-trafik, så jag ber att få återkomma.

EDIT: Den är iaf. inte primestabil. Fick en 'DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' i NVAtabus.sys... Men det är positiva nyheter, för det pekar *RAKT* på NVidias IDE-drivers! Alltså ungefär vad c-boi skriver här ovan. Jag avinstallerade i dem Device Manager och körde in windows 'Standard Dual Channel PCI IDE Controller' istället - hoppas bara det inte är för PCI-kort.... Ska testa så allt funkar igen.

EDIT2: Ingen blådump, men den fryste igen när jag körde prime + surfade litet på swec. Bootade om och avinstallerade även NVidias SATA-drivers... Får se om det hjälper... Måste på jobb nu, så mer info kommer förmodligen först ikväll.

EDIT3: Jaaaaaa! Nu är den fan stabil! Har kört prime hela dagen och den klarar svår I/O samtidigt. Men det är fan skam för NVidia att man inte kan använda deras drivrutiner.

så om jag förstår dig rätt så kan man uppdatera sina IDE-drivrutiner och så ska dual channel fungera?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Byberg
så om jag förstår dig rätt så kan man uppdatera sina IDE-drivrutiner och så ska dual channel fungera?

dual channel?

Nej. Mitt problem hade inget med minnet (dual-channel) att göra. Min dator frös vid hög I/O-aktivitet - t.ex. om man kopierade en massa filer över nätverket samtidigt som man startade program hit och dit.

Def_Dogs problem verkar till viss del ha varit minnesrelaterat, men inte direkt något som har med dual channel att göra...

Kan f.ö. tillägga att burken fortfarande är stabil. Har inte dumpat/fryst en enda gång sen jag tog bort NVidias IDE- och SATA-drivrutiner.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

morrn morrn. Jag hade precis samma blåskärm för något år sedan.

För någon vecka sedan valde helvetet att komma tillbaka^^
Och det är något med NV...

Hur gör ni om ni inte skall installera nvidias drivisar då? Kör ni på silicon image portarna eller?

För övrigt vill jag säga att jag tycker min hd-prestanda är den som drar ner datorn. Då ar jag ändå en raptor. Tycker alltid en varit väldigt kinkig. Varierande tider i winrar. Hårddiskar som byter enhetsbeteckningar(!).
Allmänt segt när hårddiskarna får slita lite! Och nu på senaste har internet börjat snoppa ur. Idag stod det något om mrouter kunde inte köras eller vad det nu stod. Det sjuka är att jag formaterade om för någon månad sedan för första gången på ett år eller liknande, och jag har fått mer problem nu.
Överklockar inte kopiöst heller.

Jo just det..ni nämde ju minnen förut..Jag är sugen på att köpa pc4000 minnen till just systemet i sign. Var alltså inne på billigaste först..Men va fan..Jag har ju faktiskt en ddr-booster liggandes i lådan..Finns det sjyssta minnen för under 3k eller?

-->OCZ 2x1024MB PC-4000 EL DDR Gold GX XTC Nåt att ha?

Är det värt att slänga till 700 för platinumvarianten?

Jo jag skulle ju nämna också..Den där ide SW drivrutinen eller vad den heter...ge sjutton i den!

De va allt, go natt.

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W