Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2002

Potentiell kortslutning?

Tjao,

Skulle behöva lite tips för att lokalisera ett problem. Har ett EPoX EP-8KDA3+ moderkort i min dator tillsammans med en Antech NeoPower 480W. Ingen hårdvara har ändrats under det senaste året.

För en tid sedan började datorn bli lite underlig. Vid två tillfällen slocknade datorn helt plötsligt och ville inte riktigt starta direkt igen.

Efter det fungerade den bra igen tills helt plötsligt slutade mitt tangentbord att sluta. Jag provade det i en annan dator och det var helt dött. Oki tänkte jag och bytade ut det mot ett jag hade liggandes. Ett par dagar senare så dog detta också fast denna gången lös alla lamporna på det när man kopplade in det (oavsett i vilken dator).

En direkt följd vad tyvärr att min nätdel mer eller mindre bokstavligen exploderade när jag kopplade på strömmen. Jag är övertygad om att det var en kondensator som small. Jag provade att sätta i en gammal 300W nätdel jag hade och kopplade bara in det väsentliga (moderkort, hårddisk och mitt 6800 GT kort) och datorn fungerade i ca 2 timmar tills den somnade in (ingen explosition denna gången).

Provade skuva upp 300W nätdelen för att kolla säkringen och den ser hel ut. Så! Visst verkar det som att det är något på moderkortet som kortsluter ? Jag får min nätdel utbyt av Antec men vill itne riktigt sätta i den innan jag hittat orsaken till problemer och skulle behöva lite tips.

Jag är på jakt efter ett begagnat EP-8KDA3+ kort, så om någon har ett, kontakta mig. Tips och förslag mottages mer än gärna. Saknar min dator