Vad trasigt om startupen visar fel cpu?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2001

Vad trasigt om startupen visar fel cpu?

Köpte lite lösdelar och plockade ihop
ett epox EP-8RDA+
en amd xp 1900 (står 1900 på kärnan)
1 gig ddr 400

ok så har satt ihop det men när jag bootar datorn så
tror datorn att det är en athlon 1200mhz. Den stänger
också ner sig innan man kommer in i windows.

Vad lutar det åt, trasig cpu, trasigt moderkort eller bådeoch?
(minnet helt nytt)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2002

Kanske sitter jumpers på moderkortet för att ställa in rätt FSB/CPU. Kolla det. Annars så kan det lösa sig med en BIOS uppdatering.

Intel Core i7 965 EE @ 4 GHz
Foxconn BloodRage X58
ATI HD 4870 + Accelero S1 Rev2 + 2st Zalman 120mm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Evigheten
Registrerad
Jan 2005

Eller så testar du starta med 133MHz i FSB, den verkar ha defaultat till 100MHz. KOmmer inte ihåg hur det var med Athlon Xp, men jag har för mig att min 2000+ hade 12,5x133MHz, och isf stämmer det att din 1900+ har defaultat till 12x100 som safemode.
Lycka till

PS3 40GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2001

Tack, just den biten löste sig. Nu visar den +1900 i startup.

Problem! Den går fortfarande inte in i windows utan den startar om sig.
Felsäkert läge funkar inte heller att gå in i! Kan man lösa det på nåt sätt tror ni?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Evigheten
Registrerad
Jan 2005

Ominstallation om du int ehar testat det redan.

PS3 40GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2003

du plockade ihop lite lösdelar och satte in en hdd med windows redan installerat??

bara en formatering/ominstallation som kan hjälpa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2001

japp, efter det så funkade allt!