Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

Moderkorts/processor problem

Efter att ha raderat hela datorn och installet om windows för att få den i topptrim så höll jag på att spela på den igen. Men efter ett fåtal minuter så fick jag grafikproblem över hela skärmen och datorn hängde sig, jag installerade om grafikdrivrutiner och checkade grafikkort, allt verkar funka.

När jag startade upp datorn såg jag att den visade att jag hade en 1.25 gh amd och det brukar stå amd athlon xp 2000+. Så jag checkade runt lite på sweclockers och det verkar som det korrekta inställningarna skulle var 12.5 ggr 133 mhz = 1667mhz för processern och att det hade ställt ner till lägre på grund av nåt vid omistallationen.

Anyway, först så gick det inte att välja 12.5 i listan vid biosinställningarna utan bara 12 eller 13, så jag körde auto istället. Detta verkade funka ok, amd athlon xp 2000+ visades och windows startades, datorn stängdes dock av efter 30 sec i windows. Så jag testade att sänka till 12, vilket ju borde funka tänkte, underclocka borde ju inte vara nåt prob.

Men nu startar datorn och jag får bara svartskärm.

En anledning till att datorn stängdes av direkt kan ha berott på att jag satte in autonedstängning om processorn kom över 75 grader. Så vitt jag kommer ihåg så var vi tvugna att stänga den för att får datorn att funka för sisådär 4 år sen. Cpu:n ligger vanligtvis på 60 grader eller så.

Så finns det nåt sätt som jag kan komma in i bios inställningarna eller måste jag flasha om och mecka?

Specsen är:
amd athlon xp 2000+
epox 8kae(eller liknande)