Permalänk

Hjälp mig köpa rätt!

Hej!

1. Har ett AGP-kort i datorn just nu. Jag ska köpa nytt moderkort, processor och minnen. Ska jag köpa ASRock-moderkortet för att slippa byta moderkort i framtiden när jag ska byta grafikkort, eller ska jag ta ett annat, och isåfall vilket?

2. Ska jag köpa Socket 939 ? Jag läste att det håller redan på att dö ut, och man vill ju vara lite "framtidssäkrad" så att säga... För jag hade tänkt köpa den billigaste 939 processorn nu och köpa en bättre, kanske X2 i framtiden.

Mvh. Robin!

Permalänk
Medlem

vill du vara framtidssäker så vänta på sockel am2 som kommer i juni. då kanske du hinner spara ihop till ett nytt graffe också ju.

Visa signatur

enlisy Systemd
WS1: X2 4400+ | WS2: X2 4000+ | Laptop: Athlon2 P520 | Server: XP 2400+

Permalänk

Jag hade tänkt köpa nya delar kanske redan denna veckan. Jag har ingen inkomst, men antagligen får jag ett sommarjobb eller två så då kommer jag antagligen att kunna köpa en ny processor efter det.

Men vad jag ville veta är om jag gör ett stort misstag som köper 939, om det kommer att dö ut helt och hållet, och om dom kommer sluta sälja 939 processorer inom en snar framtid.

Och angående moderkortet så tror jag det blir ett Asus A8V K8T800Pro.... Men folk snackar om några "Deluxe" kort, men det har dom inte på DB alls eller?

Delarna jag tänkt köpa:

Processor: http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ATH64V3200R
Moderkort: http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ASA8V
Minnen: http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=2048TWX400