Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Inget pip

Om man startar en dator , och det piper inte alls från ngt i huvudtaget.

Är moderkortet ur total balans då eller?

Har testat att ha i Grafikkort, minne, Moderkort , Processor, -- inget Pip

Har även testat, Moderkort, Processor, Minne - -- inget pip

Och till sist Moderkort, Processor --- inget pip..

Vad är felet? , moderkortet?

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2003

är den inbyggda högtalaren ordentligt inkopplad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Menar du stereo? . Ja, det är den .

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Biospip kommer normalt från en liten högtalare som sitter monterad i chassit, och som ansluts i närheten av power-on, ide-led etc

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Japp, den är ikopplad . så att det ska pipa igentligen .

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Biospip kommer normalt från en liten högtalare som sitter monterad i chassit, och som ansluts i närheten av power-on, ide-led etc

Eller sitter på moderkortet.

---------

Måste datorn verkligen pipa till?

En diod eller fläktsnurr är ihmo ett bättre tecken på liv. Men har man inte det heller låter det som ett trasigt moderkort eller PSU.

Antec P180, Neopower480 IntelD865PERL 3.20E@3333MHz, 2GB HyperX (Dual), X850XT PE(AGP),Audigy 2 ZS, [Raptor,Seagate,Samsung HDD]Samsung 913N, 100mbit fiber
XP,ZoneAlarm,O&O Defrag,Gevalia

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

nog snurrar fläktarna allt . men det finns inget annat tecken på liv än det.

Processorn kanske ?

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004

Kolla så att internal speaker-kabeln är satt på rätt håll på moderkortet

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Ska den vara, om manualen stämmer . vilket den bör göra, har kollat både på den jag fick med, och en på internet över samma moderkort.

Och borde inte moderkortet pipa om man ryckt ur allt ? . å då snackar jag processorn med.

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
...Och borde inte moderkortet pipa om man ryckt ur allt ? . å då snackar jag processorn med.

Om du har i allt startar datorn normalt då bara att pipet fattas? Eller vad menar du?

Är det felsökning av pipet eller felsökning av annan hårdvara du är ute efter egentligen?

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Det piper inget oavsett vad jag gör, och nej , datorn startar inte alls oavsett vad jag har isatt.

Ingen bild no nothing .

Fel sökning av hårdvara.

Medtanke på att allt är nytt så ska det inte vara mjukvaru problem.

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
Det piper inget oavsett vad jag gör, och nej , datorn startar inte alls oavsett vad jag har isatt.

Ingen bild no nothing .

Fel sökning av hårdvara.

Medtanke på att allt är nytt så ska det inte vara mjukvaru problem.

Har den funkat tidigare? Går fläktar, hdds igång men du får ingen bild? Moderkortslampan lyser?

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Fläktarna går igång, moderkortslampan lyser hdd's antar jag går igång, ingen aning med tanke på att jag inte får någon bild alls .

Och ingen aning om den funkat tidigare, den är ny .

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
Fläktarna går igång, moderkortslampan lyser hdd's antar jag går igång, ingen aning med tanke på att jag inte får någon bild alls .

Och ingen aning om den funkat tidigare, den är ny .

Skoj problem, jag hade exakt samma för några dagar sedan och det återkommer fortfarande. Min dator var död en vecka på det viset, testade att ta ut moderkortet ur lådan och då fungerade det perfekt.
Jag råder dig att testa det och se vad som händer annars låter det som att nätagget eller moderkortet strular.

Har du jordade uttag?

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2004

Läs FAQ, om du inte redan har gjort det, följ instruktionerna (kolla kortisar, kablar etc.) , funkar det iaf. inte kan det t.ex. vara ett trasigt grafikkort, moderkort och så vidare.

Antec P180, Neopower480 IntelD865PERL 3.20E@3333MHz, 2GB HyperX (Dual), X850XT PE(AGP),Audigy 2 ZS, [Raptor,Seagate,Samsung HDD]Samsung 913N, 100mbit fiber
XP,ZoneAlarm,O&O Defrag,Gevalia

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Men vad ska det göra för skillnad igentligen att ta ur moderkortet ur lådan ? . hmm

Nätagget är sprillans nytt, fick det igår . 580 W, hiper Type -R .

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jul 2004

Antec P180, Neopower480 IntelD865PERL 3.20E@3333MHz, 2GB HyperX (Dual), X850XT PE(AGP),Audigy 2 ZS, [Raptor,Seagate,Samsung HDD]Samsung 913N, 100mbit fiber
XP,ZoneAlarm,O&O Defrag,Gevalia

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Har läst nu , och allt dedär har jag testat. det enda altenativen jag hittar som skulle kunna passa in på mig är att jag skulle ha glömt sätta in distanserna, pga av att jag inte ens vet vad det är . hehe

Samt altenativet att moderkortet är trasigt.

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
Men vad ska det göra för skillnad igentligen att ta ur moderkortet ur lådan ? . hmm

Nätagget är sprillans nytt, fick det igår . 580 W, hiper Type -R .

Det hjälpte mig, då kan du utesluta kortslutning någonstans

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

Hur ska jag kunna utesluta kortslutning någonstans tänkte du ? . :Hmm

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
Hur ska jag kunna utesluta kortslutning någonstans tänkte du ? . :Hmm

Genom att ta ut moderkortet och samtliga delar ur lådan och testköra. Som sagt, det funkade iaf för mig. Dock vet jag inte varför än =S

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

hehe, just det jag undrar hur det kan hjälpa igentligen . men jag ska testa .

Men jag kan väl säga att jag inte hoppas på ngt , har som varit dött än så länge oavsett vad jag gjort .

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
det enda altenativen jag hittar som skulle kunna passa in på mig är att jag skulle ha glömt sätta in distanserna, pga av att jag inte ens vet vad det är . hehe

MYCKET oroväckande.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

har säkert fixat dem utan att veta vad dem heter exakt ^^ .

Intel Pentium 4 (Prescott) 2,8 ghz || Kingston Hyper X DDR2 512mb PC6400 800 Mhz (5-5-5-15) || XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3 eXtreme || Hitachi 250 GB // Western Digital 120GB || Asus P5WD2 E-Premium || Hiper Powersupply Modular Type R 580W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ied
har säkert fixat dem utan att veta vad dem heter exakt ^^ .

Har samma problem får varken bild eller något pip. Allt är nytt här med..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004

Några framsteg Ied?

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Eslöv
Registrerad
Maj 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av h0psi
Kolla så att internal speaker-kabeln är satt på rätt håll på moderkortet

Enligt dig, vad skulle hända om den satt på "fel" håll? Skulle den pipa baklänges? Skulle moderkortet pipa och högtalaren förbli tyst?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Enligt dig, vad skulle hända om den satt på "fel" håll? Skulle den pipa baklänges? Skulle moderkortet pipa och högtalaren förbli tyst?

Jag har varit med om fall där det inte spelar någon roll vilket av hållen man sätter den på, och fall där det även spelat roll (speakern inte fungerade)

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Eslöv
Registrerad
Maj 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av h0psi
Jag har varit med om fall där det inte spelar någon roll vilket av hållen man sätter den på, och fall där det även spelat roll (speakern inte fungerade)

Säkert...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Säkert...

Tämligen säkert ja

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein