Datoruppgradering - Från lycka till misär

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2003

Datoruppgradering - Från lycka till misär

Trodde mig ha funnit jordens grejer för en relativt billig peng.

Följande hände:

Installerade allt enligt papprena - efter lite krux me PW Switch, Speaker etc - kablarna lyckas jag pula in dom på rätt plats.

All ström kopplad, allting verkar okej. Kopplar in VGA, mus, TGB och ström. Trycker på strömknappen. -tyst- Ingenting händer. Stendött.

Kollar igenom alla kablar och tar hjälp av en vän som kan skilja på +/- för att verkligen vara säker på att kablar sitter rätt men utan framgång.

Min slutsats: Moderkortet = hopplöst sönder (?)

Moderkortet är ett Asrock 939S56-M
http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/reviews/939S56-M/g1.ht...

Tips/hjälp någon?
Ingen som har ett likadant kort?

Not: Har kopplade tillbaka mitt gamla system - alltså inget fel på nätagg, startknapp eller dylikt.

Nätagget är ett Antec TruePOWER 380W

i7 4930K @ 4,4GHz <> MSI GTX 980 Ti Gaming @ 1530/8002MHz
EK-FC980 GTX Ti TF5-Acetal+Nickel / EK Supreme LTX / EK RAD XT 360 / Alphacool D5 + Monsoon S2 Premium
Samsung 840 PRO 512GB / Samsung 840 EVO 500GB / Samsung 830 256GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2004

Om du inte kan hitta något fel dv.s jumprar som sitter fel eller att något är felmonterat så är det nog tyvärr moderkortet som är dött.

Startar inga fläktar eller lampor eller något alls?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2004

En bild om möjligt på hur allt är kopplat vore riktigt bra. De underlättar om vi säger så. Lite väl grovt att utgå från att moderkortet är dött, men men helt klart skulle de kunna vara felet.

Wasserkühlung

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2004

Antec TruePOWER gillar inte Asrock-korten.... googla fenomenet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Dec 2004

Kolla fronpanelen en gång till, koppla ur allt som inte behövs och koppla bara power och reset , om datorn ändå inte vill starta så testa att snurra på kopplingen och se om det fungerar bättre.

Om detta inte fungerar så kanske du ska testa source förslag att prova med ett annat nätagg.

Lycka Till

CPU: INTEL QX6850 //Moderkort: DFI 680i LT//Minnen: OCZ Flex 9200//Grafik: Asus Geforce 8800ULTRA
Power: Silverstone Olympia 1000w//HD: WD Raptor 74GB/36GB//Chassi: LIAN LI PC6070B/Cooler Master Stacker

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av source
Antec TruePOWER gillar inte Asrock-korten.... googla fenomenet

What you mean?

i7 4930K @ 4,4GHz <> MSI GTX 980 Ti Gaming @ 1530/8002MHz
EK-FC980 GTX Ti TF5-Acetal+Nickel / EK Supreme LTX / EK RAD XT 360 / Alphacool D5 + Monsoon S2 Premium
Samsung 840 PRO 512GB / Samsung 840 EVO 500GB / Samsung 830 256GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2004

Håller med source. Truepower funkar inte med Asrock m-kort. Hade stora problem själv innan jag bytte till ett Hiper Type-R 480watt. Nu går allt problemfritt.

Dator: Apple iMac 27-inch, Mid 2011 | Intel Core i5 2.7GHz | 8 GB 1333 MHz DDR3 | AMD Radeon HD 6770M 512 MB | 1 TB HD + 2.5 TB extHD | Mac OS X Lion 10.7.2
Mobil: iPhone 4 8 GB
MP3-spelare/Hörlurar: Cowon J3 32 GB + 16 GB microSDHC | Cowon D2 4 GB + 32 GB SDHC | Sansa Clip 2 GB | Sennheiser IE8 | Shure SE530 | Audio Technica ATH-M50 | AKG K 242 HD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oxelösund
Registrerad
Maj 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MP-Jan
What you mean?

Han menar sök på google eller eniro så hittar du problemet.

PS3 & PS4-Astro A50-Playseat GT-Thrustmaster T 500 RS Wheel-Ferrari F1 Add-on Wheel