Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2006

HJÄLP!! BIOS åt helvette!

HJÄLP! Jag har ett stort jävla problem. Jag skulle just uppdatera mitt moderkorts (ASUS P4PE) BIOS med ASUS Update Utility. När programmet skulle verfiera BIOS:et så kom det upp något felmeddelande. Ett par sekunder senare la strömmen av. När jag skulle boota datorn igen så händer det inte ett skit. Jag har inte äns bild på skärmen. Som tur är har jag en bärbar i reserv att gå ut på internet med. Vad ska jag göra??

// Jay-C
CPU: i7 2600K w/ H80i | GPU: GTX 570 OC | SSD: 510 120GB | MB: P8Z68-V Pro
RAM: 2x4GB Vengeance 1600MHz CL8 | APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006

Får jag fråga varför du gör 2 trådar med samma inehåll inom loppet av 21 minuter ?

1) testa ta ut batteriet
2) rensa cmos

om du inte vet vars dom sitter på moderkoretet. kolla i manualen du fick med när du köpte moderkortet. Har du ingen så finns de på asus hemsida.

/Christer

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Bree
Registrerad
Feb 2002

Dubbelposta inte!

Ser du ett olämpligt inlägg? Rapportera! Glöm heller inte våra forumregler
Kontakt: najk@sweclockers.com, PM eller kontaktformuläret
Min hårdvara: Stordatorn [----] Filserver + övriga datorer [----] Kringutrustning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2006

Förlåt då. Det var ingen som svarade och jag såg inte att den ens hade kommit upp. Trodde att det blivit något fel.

Okej, det funkade inte att ta ut batterierna och rensa CMOS...

// Jay-C
CPU: i7 2600K w/ H80i | GPU: GTX 570 OC | SSD: 510 120GB | MB: P8Z68-V Pro
RAM: 2x4GB Vengeance 1600MHz CL8 | APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2006

Finalaz: Man behöver väl inte göra både steg 1 och 2.

Det räcker med att ta ut batteriet ett tag (förutsatt att man har dragit ur el kabeln)
I alla fall när jag tar ut mit batteri så nollställs allt, är det någon skillnad på att rensa CMOS?

Droid Razr/SM GS4/GS5
MacBook Pro 15" early 2008
NB200 Win XP/BT5
iPad 2 32GB WiFi + 3G

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Matte_Lind
Finalaz: Man behöver väl inte göra både steg 1 och 2.

Det räcker med att ta ut batteriet ett tag (förutsatt att man har dragit ur el kabeln)
I alla fall när jag tar ut mit batteri så nollställs allt, är det någon skillnad på att rensa CMOS?

nej jag vet, men trött som jag var så blev det 1 och 2, men de brukar gå bra att bara rensa cmos...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2006

okej, då vet jag, men det är ju mycket lättare att bara ta ur batteriet istället för att leta upp manualen och sedan bygla

Droid Razr/SM GS4/GS5
MacBook Pro 15" early 2008
NB200 Win XP/BT5
iPad 2 32GB WiFi + 3G

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Matte_Lind
okej, då vet jag, men det är ju mycket lättare att bara ta ur batteriet istället för att leta upp manualen och sedan bygla

Jo kan så vara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2006

Jag skiter i vilket. Det funkar fortfarande inte.

// Jay-C
CPU: i7 2600K w/ H80i | GPU: GTX 570 OC | SSD: 510 120GB | MB: P8Z68-V Pro
RAM: 2x4GB Vengeance 1600MHz CL8 | APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrStalker
Jag skiter i vilket. Det funkar fortfarande inte.

Du får hotflasha biosen, eller beställa en ny bioschip från Asus. Kan ju finnas andra företag som kan flasha om din bios mot en mindre kostnad.

[size="1"]Signatur raderad, max 3 rader i size 1. Läs reglerna. - Vicotnik[/size]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2001

http://www.bios-chips.com/e/index.htm

har köpt därifrån ett flertal ggr senast chip + förprogramerat bios 14.90euro

funkar bra

PII 450 / 1GBRam/ S3Trio /Diamond MonsterII voo2 SLI

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

har inte asus nåt autoflash grejs på skivan du fick med ? hittar inte min manual nu så jag kan inte kika men jag tror bestämt att jag har sett det.

/johan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2006

Vad är hotflasha? Hur sätter man dit ett nytt chip? Ingenting fungerar, kan inte använda någonting på ASUS skiva.

// Jay-C
CPU: i7 2600K w/ H80i | GPU: GTX 570 OC | SSD: 510 120GB | MB: P8Z68-V Pro
RAM: 2x4GB Vengeance 1600MHz CL8 | APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Somewhere
Registrerad
Nov 2004

Sätt in Asus skiva och boota. Har du tur händer något, annars inte (uppenbarligen). Annars blir det till att ringa supporten, eller köpa nytt mobo (om man inte orkar köpa ett separat chip).

Stek mer! - Flingor - Schampo
Överklockning är är lika överskattat som din dator är överklockad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2006

Kul. CrashFree BIOS kiss my ass

Men varför händer detta? Även om Biosen är korrupt så borde jag väl få en bild på skärmen. Skitkonstigt.

// Jay-C
CPU: i7 2600K w/ H80i | GPU: GTX 570 OC | SSD: 510 120GB | MB: P8Z68-V Pro
RAM: 2x4GB Vengeance 1600MHz CL8 | APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Somewhere
Registrerad
Nov 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrStalker
Kul. CrashFree BIOS kiss my ass

Men varför händer detta? Även om Biosen är korrupt så borde jag väl få en bild på skärmen. Skitkonstigt.

Eh, varför skulle du få det?
BIOS är vad som sammankopplar allt i en dator, sammanfattningsvis. Lite svårt att ge bild då.
Ungefär som att få bild på grafikkortet när kärnan på det är fysiskt trasig.
Eller starta Windows utan en CPU.

Stek mer! - Flingor - Schampo
Överklockning är är lika överskattat som din dator är överklockad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2006

Okej okej... hade för mig att ASUS CrashFree BIOS skulle fixa det men...

Har googlar lite nu så... läs gärna här: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=57825...

// Jay-C
CPU: i7 2600K w/ H80i | GPU: GTX 570 OC | SSD: 510 120GB | MB: P8Z68-V Pro
RAM: 2x4GB Vengeance 1600MHz CL8 | APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850