Intel Celeron D flyttar till 65 nm och får mer cache

Permalänk
Melding Plague

Intel Celeron D flyttar till 65 nm och får mer cache

<font style="font-size: 10pt"><b>Intel Celeron D flyttar till 65 nm och får mer cache</b></font> <small class="small">tisdag 18 april av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Jonas</a></small><br>
Medan mainstream- och prestandaprocessorerna går över till dubbla kärnor kommer budgetserien Celeron att fortsätta ha en kärna under 2006 och i början av 2007 rapporterar <a href="http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1830" target="_blank">Dailytech</a>. Intel kommer också att uppdatera vissa Celeron D-processorer med dubbla mängden cache i samband med övergången till en 65 nanometers tillverkningsprocess, från 256 kilobyte till 512 kilobyte.
<br />
<br />Dessutom blir det de sedvanliga uppdateringarna av klockfrekvenser. Under andra kvartalet kommer en Celeron D 355 på 3,33 gigahertz att lanseras (med 256 kilobyte nivå 2 cache) och under tredje kvartalet kommer Celeron D 356 på 3,33 gigahertz men med 512 kilobyte cache.
<br />
<br />De sista Celeron-processorerna byggda med 90 nanometers tillverkningsprocess kommer att sluta säljas under det sista kvartalet i år. Celeron fortsätter också att bygga på Netburst-arkitekturen, medan resten av Intels sortiment går över till Intels Core-mikroarkitektur.
<br />

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

celeron blir bättre än vad man har i burken just nu!

Permalänk
Medlem

Bra fast på tok för sent, de skulle dubblat cachemängden samtidigt som de släppte 6xx-serien. Och varför har det inte dykt upp en ny lågpris cpu sen Duron försvann?