Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2002

Moderkortet dött?

Igår fungerade datorn utmärkt, i eftermiddag när jag skulle sätta på datorn ville den inte fungera överhuvudtaget. Moderkortet har spänning men mycket mer än så är det inte. Stendött när jag försöker starta den.

Har resetat BIOS samt försökt kortsluta byglarna till Powerknappen på moderkortet, men icke. Är moderkortet att bektrakta som förbrukat och redo för slakt vid det laget? Finns det några andra alternativ man kan testa?

Tack på förhand!

AMD Athlon 64 X2 5200+ l MSI KN9 V3 nForce 560 l Radeon X1950 Pro l Samsung SpinPoint 320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA-2 l 2048 MB Corsair XMS2 PC 5400 DDR2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2005

säker på att det är moderkortet som strejkar?

Kanske kan vara cpu:n men det låter inte så troligt..

Asus G75V

Old baby:Amd 64 3000+ Winchester @ 3800+, ASUS A8N SLI, Corsair Twinx 1024 C2, Gainward 7800GT(470/1300), Tagan 420W X-eye, Samsung Syncmaster 730 BF, Samsung Spinpoint P120 250GB, Antec Plusview II, 3Dmark, 05: 8047, 06: 4045

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Eller nätdelen...

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2004

Plocka ur alla delar, blås ut eventuella damm-proppar. Sätt ihop igen och testa.

Sys 1 AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.1 Ghz | Asus M4A89GTD PRO | XFX Radeon HD 6870 x 2 Crossfire | Corsair XMS3 8 GB | Intel 520 SSD 120GB | Fractal Design R2 Titanium | Logitech X-530 5.1
Sys 2 Intel Quad Core Q8300 @ 3,1 Ghz | ASUS P5QL PRO | Gainward 275 GTX | Corsair Dominator CM2X 8500 4GB | WD Raptor 150 GB |