Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

Dödsorsak: Plötslig dator död!

Jag satt och kollade på några digitalfoton som jag precis hade lagt in när dator plötsligt bara stängde av sig. Tråkigt tänkte jag men var inte så oroad, det har hänt förr att den startat om när det händer något den inte gillar. Jag provde att dra på den igen men det hände ingenting, så jag öppnade och kollade i burken men såg inget som var fel.

Tänkte först om den hade blivigt överhättade så jag lät den st ett tag och svalna men den var fortfarand död.

Det som händer när man tycker på datorn är att fläcktarna startar men sedan händer ingenting. Det brukar ju höras ett pip när den kör POST med det låter ingenting. Så jag provade att dra ur strömmen till hårddiskarna, CD och floppy men inget hände, inte ett pip. Då tog jag ur RAM-minnet och grafikkortet men det var fortfarande ingen skillnad.

Jag har mätt spänningarna som nätagget levererar och allt verkar vara i sin ordning. LED:en på framsidan av datorn tänds när man försöker starta och LED:en på moderkortet indikerar att den har strömförsörjning.

Är det processorn som kör POST grejen vid boot och kollar att allt funkar eller är det något internt program på moderkortet som kör detta?

Någon som har en idé om vad det kan vara som är fel eller ettförslag på hur jag kan ta reda på det så är jag väldigt tacksam.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2005

Näraggregatet är sluta med 100% säkerhet.
Låna en polares och testa.

Laptop : Thinkpad X200S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

Jasså, ja man kan ju hoppas så att det inte är processor eller moderkort som är trasigt. Det märkliga är ju att fläktarna till processorn och grafikkortet startar när man försöker drar på datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jun 2005

Jag hade samma sak för ett tag sen, trodde först det var nätagget, visades funka bra, sen trodde jag det var minnerna, fast det var det ikke, drog en av hårddiskarna så vips så funkade allt igen..
En av mina diskar hade dött.. Pröva det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

ja jag har provar att dra ur båda hårddiskarna i tur och ordning men utan någon skillnad

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2003

Blev så för 2st polare när processorn dog. Hos båda stängde bara datorn av sig vid arbete, sen blev det aldrig bild igen. Känn på kylflänsen om Processorn fortfarande blir varm.

Lappen: HP DV6 | Turion II P520 | 4Gb | HD5650 | 640Gb | 15.6" | LG 22" | Razer Deathadder + Arctosa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2005

Re: Dödsorsak: Plötslig dator död!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberLeffe
Jag satt och kollade på några digitalfoton som jag precis hade lagt in när dator plötsligt bara stängde av sig. Tråkigt tänkte jag men var inte så oroad, det har hänt förr att den startat om när det händer något den inte gillar. Jag provde att dra på den igen men det hände ingenting, så jag öppnade och kollade i burken men såg inget som var fel.

Tänkte först om den hade blivigt överhättade så jag lät den st ett tag och svalna men den var fortfarand död.

Det som händer när man tycker på datorn är att fläcktarna startar men sedan händer ingenting. Det brukar ju höras ett pip när den kör POST med det låter ingenting. Så jag provade att dra ur strömmen till hårddiskarna, CD och floppy men inget hände, inte ett pip. Då tog jag ur RAM-minnet och grafikkortet men det var fortfarande ingen skillnad.

Jag har mätt spänningarna som nätagget levererar och allt verkar vara i sin ordning. LED:en på framsidan av datorn tänds när man försöker starta och LED:en på moderkortet indikerar att den har strömförsörjning.

Är det processorn som kör POST grejen vid boot och kollar att allt funkar eller är det något internt program på moderkortet som kör detta?

Någon som har en idé om vad det kan vara som är fel eller ettförslag på hur jag kan ta reda på det så är jag väldigt tacksam.

Jag sätter mina marker på att det är moderkortet som är sönder:D
All in!

Stationär dator: Pundit, AMD 5400+, 2GB, 1TB. Eizo 23". DiNovo Edge, MX Revolution.
Bärbar dator: Toshiba R500, 1,2GHz, 1,5GB, 500GB, 0,98KG.
Server: NAS Synology 1TB

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Apr 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaomi
Näraggregatet är sluta med 100% säkerhet.
Låna en polares och testa.

Varför ska han testa om det är nätagget som är trasigt till 100%?

hehj

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Apr 2004

Har haft samma upplevelse ett par gånger: alltid varit nätagget. Det som gör det så mystiskt är att fläktarna kan gå i gång osv så man tror att nätagget fungerar men det gör det ändå inte...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Jun 2005

samma sak med 2 st moderkort, nforce 2

SB @ 4.2ghz, Palit GTX 1080 GR Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2005

Låter som nätagget... hoppas inget annat blev "spikat" när agget dog bara.

CPU: Intel i5 4670k + Corsair H110i GT MB: ASUS Z87-A Grafik: 2x ASUS R9-290 DC2 (5760x1080) RAM: Corsair XMS3 16GB SSD: Intel 530 180GB, Corsair Force GT 60GB, OZC Agility 3 240GB PSU: Corsair RM850x Ljud: Creative X-Fi Titanium NAS: Synology DS212j

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2004

Hände mig igår. Har nu byt moderkort och burken rullar igen...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Sep 2003

Som Klockad, Sätter allt på moderkortet.

Exakt samma sak hände mig förut, var bara att beställa nytt mobo

Stationär
i5 6600k :: CM Hyper 212 EVO :: ASUS Z170-P :: 16GB DDR4 2400MHz :: EVGA GTX 970 SSC :: Samsung 850 EVO 250GB :: Fractal Design Define S :: Fractal Design Integra M 650W

Laptop
i7 3630QM :: 16GB DDR3 :: AMD 7970M :: Samsung 850 EVO 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Hände precis samma sak för mig.

Trodde det var moderkortet, så jag köpte ett nytt. Funkade inte.
Visade sig vara nätagget....

---

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

Tack för alla svar.
Jag ska prova med ett annat nätaggregat när denna otroligt tunga perioden är över, fullt upp med tentor.
Man känner sig verkligen handikappad när man plötsligt inte kan använda datorn.

Följ den spännande upplösningen...

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2003

Förbluffad att ingen åtminstone tipsat om att Cleara CMOS, om det inte hjälper sätter jag alla marker på att det är MOBOt

Leffe, var det en USB-Kortläsare du stuckit in i datorn? Jag har haft två olika kortläsare som båda gjorde så datorn krashade.

AMD X4 945ee @ 3,8 Ghz | Asus M3N-HT Deluxe | 8GB Corsair PC8500 | SLI: Asus + Gigabyte GTX 275 @ 696Mhz | 1TB+1TB Seagate 7200.12, Samsung F3 | X-Fi XtremeGamer | FD Define R2 | Corsair 750W | Dell 2209WA @ 75Hz | Windows 7 RC | www.minhembio.com/Camper | Datorn som Produktlista

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2004

All in på nätagget... lycka till!

sysl....
Bygg din egen router med pfSense
Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland
Registrerad
Mar 2005

jag har haft problem att datorer inte startar fast allt ska vara rätt.. har löst de genom att dra ut alla sladdar till datorn låta den stå några timmar och sen sätta i sladdarna igen..

eller så har jag rensat ur datorn och kört den utanför sen satt in den igen och så har de funkat.. kör nu med en helt ny burk i sign.. min p2 300mhz 128mb ram 4+6gb höll inte måttet med något sketet graffe på 2 mb

I am Extrazz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

Grattis alla som gick "All in" på nätagget!!!
Lånade ett av en kompis och prova, då starta den upp hur fint som helst.

Nu återstår "bara" att lista ut vilket nätagg man ska köpa.
Någon som har ett förslag kanske?
Jag vill ha ett rellativt tyst såklart, det ska väll dessutom inte kosta mer är 1000:- och bör väll vara minst 350W.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
:s
Registrerad
Jun 2005

hehe,tur du hade att det bara va agget
när man först läser dödsorsak så tänker man inte på att det är datorn som är död

4770K/12gb ram/2 gtx titan-SLI/1000w newton r3/Acer XB270HU