Vet någon om sata 1&2 är låsta på Asus A8R32-MVP DeLuxe?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Vet någon om sata 1&2 är låsta på Asus A8R32-MVP DeLuxe?

Hej.

Undrar om någon vet om Sata 1&2 är låsta på ett Asus A8R32-MVP DeLuxe moderkort?

Sätter jag kabeln i sata 3 så står det att jag inte har någon master disk när den bootar upp?

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Re: Vet någon om sata 1&2 är låsta på Asus A8R32-MVP DeLuxe?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Hej.

Undrar om någon vet om Sata 1&2 är låsta på ett Asus A8R32-MVP DeLuxe moderkort?

Sätter jag kabeln i sata 3 så står det att jag inte har någon master disk när den bootar upp?

Menar du låsta. som i att om du överklockar så ballar inte hårddisken ur om du klockar för högt?

Jag kör iaf på SATA1 med klocken i min signatur och det funkar bra. Har du ställt in så din hårddisk bootar först? Om du byter från Sata 1 till 3 kanske BIOSet nollställer vad den ska boota upp först.

Edit: Såg att i din signatur så står det att du har ett Asus A8N32-SLI DeLuxe???

MSI X99A SLI KRAIT Edition| Intel i7 6850K @ 4,4 GHz| EK based custom watercooling| Samsung 950 PRO 512GB M.2 NVMe| HyperX Predator DDR4 2800MHz 16GB 14-14-14-36| 2*Sapphire TRI-X R9 290X @ 1120 MHz GPU 1450 Memory| ASUS 27" mg279q @ 60-144 Hz OC:ed Freesync range| Creative SoundBlaster Recon3D PCIe| Cooler Master Vanguard 1000W| Fractal Design Define S| Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Re: Re: Vet någon om sata 1&2 är låsta på Asus A8R32-MVP DeLuxe?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Menar du låsta. som i att om du överklockar så ballar inte hårddisken ur om du klockar för högt?

Jag kör iaf på SATA1 med klocken i min signatur och det funkar bra. Har du ställt in så din hårddisk bootar först? Om du byter från Sata 1 till 3 kanske BIOSet nollställer vad den ska boota upp först.

Edit: Såg att i din signatur så står det att du har ett Asus A8N32-SLI DeLuxe???

Precis så menar jag.

Jag har ställt så att den ska boota från DVD-RW först och den Hårddisk. Då låter jag den vara på SATA1 och provar klocka lite.

Jag köpte A8R32-MVP DeLuxe kortet idag, så jag har inte hunnit att ändra min sign. ska göra det sen.

Kollade i boken, där står det att Sata 1&2(Dom röda) är master och 3&4(Dom svarta) är slave.
Så man får nog köra på Sata uttag 1 eller 2 för att det ska funka.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001

Det ska inte vara nån skillnad, du ska kunna boota från alla 4 tror jag. Det är bara olika kontrollers för dem. Sata 1&2 är ULI M1572 och SATA 3&4 är Silicon Image 3132. ULI ska vara snabbare enligt anandtechs test.

MSI X99A SLI KRAIT Edition| Intel i7 6850K @ 4,4 GHz| EK based custom watercooling| Samsung 950 PRO 512GB M.2 NVMe| HyperX Predator DDR4 2800MHz 16GB 14-14-14-36| 2*Sapphire TRI-X R9 290X @ 1120 MHz GPU 1450 Memory| ASUS 27" mg279q @ 60-144 Hz OC:ed Freesync range| Creative SoundBlaster Recon3D PCIe| Cooler Master Vanguard 1000W| Fractal Design Define S| Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Okej, då vet jag det.

En annan fråga när jag endå är igång. Varför är den så seg att boota upp, med mitt nForce moderkort så bootade den snabbare.
Har du någon aning varför den är seg?

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Okej, då vet jag det.

En annan fråga när jag endå är igång. Varför är den så seg att boota upp, med mitt nForce moderkort så bootade den snabbare.
Har du någon aning varför den är seg?

Har samma problem faktiskt, när jag hade nforce4 tidigare men inte drivrutinera för hårddisken installerade tog det också lång tid. Men när man installerade nforce drivisarna så gick det snabbt.

Vet inte om det är drivrutinerna det beror på, jag ska testa byta till SATA 3 och se om det gör ngn skillnad. Det är ett bra kort men det har en del konstiga buggar här och var.

Min "bar" vif Windows XP skärmen hinner gå runt 9 ggr innan den bootar windows =/ Jag tror den gick 1 eller 2 när jag hade nforce4.

MSI X99A SLI KRAIT Edition| Intel i7 6850K @ 4,4 GHz| EK based custom watercooling| Samsung 950 PRO 512GB M.2 NVMe| HyperX Predator DDR4 2800MHz 16GB 14-14-14-36| 2*Sapphire TRI-X R9 290X @ 1120 MHz GPU 1450 Memory| ASUS 27" mg279q @ 60-144 Hz OC:ed Freesync range| Creative SoundBlaster Recon3D PCIe| Cooler Master Vanguard 1000W| Fractal Design Define S| Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Okej, man får väl fixa och trixa lite helt enkelt.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Okej, man får väl fixa och trixa lite helt enkelt.

Testade med SATA3 och SATA2 porten såg ingen skillnad i boottiden. Men jag kunde boota på alla platser. Om du ska använda SATA 3 eller 4 så se till att Silicon Image Mode är satt till SATA i bios. Kanske var därför du inte kunde boota tidigare.

Ett annat tips är att ladda ned drivrutinerna från de olika tillverkarnas hemsidor. sv. Silicon Image, Realtek, Marvell och ULI (men man kommer till nvidias sida). Asus verkar inte uppdatera sin sidan när tillverkarna släpper ngt nytt.

MSI X99A SLI KRAIT Edition| Intel i7 6850K @ 4,4 GHz| EK based custom watercooling| Samsung 950 PRO 512GB M.2 NVMe| HyperX Predator DDR4 2800MHz 16GB 14-14-14-36| 2*Sapphire TRI-X R9 290X @ 1120 MHz GPU 1450 Memory| ASUS 27" mg279q @ 60-144 Hz OC:ed Freesync range| Creative SoundBlaster Recon3D PCIe| Cooler Master Vanguard 1000W| Fractal Design Define S| Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Testade med SATA3 och SATA2 porten såg ingen skillnad i boottiden. Men jag kunde boota på alla platser. Om du ska använda SATA 3 eller 4 så se till att Silicon Image Mode är satt till SATA i bios. Kanske var därför du inte kunde boota tidigare.

Ett annat tips är att ladda ned drivrutinerna från de olika tillverkarnas hemsidor. sv. Silicon Image, Realtek, Marvell och ULI (men man kommer till nvidias sida). Asus verkar inte uppdatera sin sidan när tillverkarna släpper ngt nytt.

Okej, ska prova ändra det.

skulle inte du kunna länka till reskpektive tillverkares hemsida, så jag får rätt drivrutiner på en gång?

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Okej, ska prova ändra det.

skulle inte du kunna länka till reskpektive tillverkares hemsida, så jag får rätt drivrutiner på en gång?

Kan jag göra om det går:

Lan:

http://www.marvell.com/drivers/driverDisplay.do?dId=118&pId=3

Ljud:

http://www.realtek.com.tw/downloads/dlhd-2.aspx?lineid=200405...

ULI:

http://www.nvidia.com/page/uli_drivers.html

Silicon Image:

http://www.siliconimage.com/support/supportsearchresults.aspx...

Edit: Glömde nämna att det finns en bugg med ljudkortdrivrutinerna. Om du installerar en Java klient (tror det är suns, den som firefox vill installera om man stöter på en sida som kräver java iaf) så kommer ljud i video, mp3 och ibland spel att bugga. Det kommer liksom "hicka" till. I anandtechs recension sa de att det skulle fixas i nästa version av ljudkortdrivrutinerna. Det har kommit en ny version sen dess, men samma fel uppstår.

MSI X99A SLI KRAIT Edition| Intel i7 6850K @ 4,4 GHz| EK based custom watercooling| Samsung 950 PRO 512GB M.2 NVMe| HyperX Predator DDR4 2800MHz 16GB 14-14-14-36| 2*Sapphire TRI-X R9 290X @ 1120 MHz GPU 1450 Memory| ASUS 27" mg279q @ 60-144 Hz OC:ed Freesync range| Creative SoundBlaster Recon3D PCIe| Cooler Master Vanguard 1000W| Fractal Design Define S| Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Kan jag göra om det går:

Lan:

http://www.marvell.com/drivers/driverDisplay.do?dId=118&pId=3

Ljud:

http://www.realtek.com.tw/downloads/dlhd-2.aspx?lineid=200405...

ULI:

http://www.nvidia.com/page/uli_drivers.html

Silicon Image:

http://www.siliconimage.com/support/supportsearchresults.aspx...

Edit: Glömde nämna att det finns en bugg med ljudkortdrivrutinerna. Om du installerar en Java klient (tror det är suns, den som firefox vill installera om man stöter på en sida som kräver java iaf) så kommer ljud i video, mp3 och ibland spel att bugga. Det kommer liksom "hicka" till. I anandtechs recension sa de att det skulle fixas i nästa version av ljudkortdrivrutinerna. Det har kommit en ny version sen dess, men samma fel uppstår.

Tackar.

Ska bara ladda ner Uli, marvell och Silicone. Realtek hoppar jag över eftersom jag har separat ljudkort.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S