Vad krävs för att ett moderkort ska posta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kryptan/Lund
Registrerad
Nov 2004

Vad krävs för att ett moderkort ska posta?

Jag sitter här sjuk o förkyld och väldigt förbryllad.

Jag försöker få ett nytt moderkort ( EP-8KRAI ) att posta, men det vill ej.

Jag har lagt moderkortet på dess låda och satt i ett minne på 512MB, ett nätagg 360W och ett grafikkort från en fungerande dator.
Har provat med två processorer, en Duron 1200 och en Barton 2500+ båda vet jag fungerar.

Har jag i mitt yra tillstånd missat något för att det ska funka??
Får ej upp bios. Har nollställt biosen några gånger med.

CPU= Core I7 2600k @ 4.4ghz med Corsair H100i @2 cf-v12hp hydro dynamic. GPU= 2X R9 290 med ARCTIC Accelero Xtreme 3/4 CF. MODERKORT= Gigabyte GA-Z77X-UD3H. RAM= 16GB DDR3 2133MHz. HÅRDDISK= Samsung 850 EVO 250GB SSD, 4 Mekaniska. MONITOR=1 Samsung S27A950D 3D" MONITOR=2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv=3 LG 47lv355n-ZB 47". LJUDKORT= Internt. Nätagg= Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.
Beyerdynamic DT990 (250 ohms) CM6206-LX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Epox var länge glada för att ställa FSB med byglar. Finns det sådana på moderkortet så ställ de på 100MHz. Något pip från pc-speakern?

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kryptan/Lund
Registrerad
Nov 2004

Nope, det är inga byglar på detta kort

CPU= Core I7 2600k @ 4.4ghz med Corsair H100i @2 cf-v12hp hydro dynamic. GPU= 2X R9 290 med ARCTIC Accelero Xtreme 3/4 CF. MODERKORT= Gigabyte GA-Z77X-UD3H. RAM= 16GB DDR3 2133MHz. HÅRDDISK= Samsung 850 EVO 250GB SSD, 4 Mekaniska. MONITOR=1 Samsung S27A950D 3D" MONITOR=2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv=3 LG 47lv355n-ZB 47". LJUDKORT= Internt. Nätagg= Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.
Beyerdynamic DT990 (250 ohms) CM6206-LX

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Wasserburg
Registrerad
Jul 2001

Om moderkortet varken startar eller piper/ visar felkod är det med all sannolikhet trasigt.

Religion och vidskepelse är smittsamma psykiska sjukdomar, den biologiska motsvarigheten till datorvirus.
"-Pappa, pappa, idag firade vi födelsedag och hela dagis fick gå på McDonalds. - Vems födelsedag då? - En farbror som hette Lenin."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kryptan/Lund
Registrerad
Nov 2004

Det startar nu, men får ingen bild hur jag än gör.
Provat tre grafikkort. Ett AGP och två PCI.

Något som indikerar ett fel är att tangentbordet inte lyser alls.
Lamporna blinkar till när nättagget får ström, men det är allt.

CPU= Core I7 2600k @ 4.4ghz med Corsair H100i @2 cf-v12hp hydro dynamic. GPU= 2X R9 290 med ARCTIC Accelero Xtreme 3/4 CF. MODERKORT= Gigabyte GA-Z77X-UD3H. RAM= 16GB DDR3 2133MHz. HÅRDDISK= Samsung 850 EVO 250GB SSD, 4 Mekaniska. MONITOR=1 Samsung S27A950D 3D" MONITOR=2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv=3 LG 47lv355n-ZB 47". LJUDKORT= Internt. Nätagg= Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.
Beyerdynamic DT990 (250 ohms) CM6206-LX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Testa följande:
Ta ur grafikkortet/grafikkorten.
Ta ur strömkabeln ur nätagget, och tryck på startknappen några gånger.
Vänta nån minut.
Nollställ CMOS
Vänta några minuter till
Sätt i grafikkortet, och VGA/DVI kabeln till denna.
Sätt i strömkabeln.
Starta datorn.

Funkade när jag inte fick bild i mitt bygge förut... ^^

---