Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

ostabil x2a

försöker hitta felet med datorn

moderkort neo4 sli
cpu x2 4200+
4 st 512 mb 400mhz twinmos
tagan 530w

har testat att köra minnerna i 333 som manualen säjer och 400mhz
får inga fel i memtest ska snart köra lite prime men den hänger sig hela tiden ej klockad eller liknande nån ide?

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jun 2006

prova uppdatera biosen,,, sen laddar du ner patcherna till x2an för prollen osv

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

har uppdaterat biosen vart hittar jag patcherna har kört windows update

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

Problemet är troligen att du har 4st minnesmoduler.
Prova med endast 2 moduler i dualchannel så får du se.

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

kan man inte ha 4st? enligt manulaen så kan man ha 4 st men då endast i 333Mhz hmm konstigt

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

mmmnjae typ .-)

Det är stora problem för Nforce4 chipset samt AMD's minneskontroller att hantera 4 moduler.

Jag byggde en burk åt en kompis som bestod av ASUS AN8SLI-Premium moderkort, AMD X2 4800+ och 4 st Corsair 3500PRO moduler/1GB.

Jag gav upp att få burken stabil med 4 moduler, provade i stort sätt allt , olika timings, olika spänningar, det gick helt enkelt inte.

Symptomen var att burken hängde sig, ibland starta den inte, windows gick inte att installera korrekt.

Det står även i manualen till ASUS kortet att " Please observe that there can be severe problems if using four memory modules due to limitations in the Nforce4 chipset."

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

satte i 2 1gigare nu då får jag blå skärm när den ska ladda windows

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

prova att flytta dom mellan olika banker och titta i manualen så du sätter dom i dualchannel.

vad har du för minnen?

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

nu har jag fått igång windows satte dom som i manualen i dim1 och2 det är twinmos 1gb 400mhz minnen inga fel i memtest men kan inte köra prime95 det crashar efter 2 min

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

Har du installerat Nvidias chipset drivers från deras hemsida?

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

bara det som följde med skivan kan ju testa om det finns nåt nytt på hemsidan

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

ahh, du bör installera den senaste versionen Nforce drivarna från hemsidan, tänk dock på att inte installera alla komponeter, bocka ur följande saker: nvidia firewall, nivida IDE bus driver,

Alltså enbart systemdriveraren ska installeras, annars kommer du få problem, det kan vara det som ligger bakom dina bekymer.

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

såg i corecenter msi övervaknings system att cpu ändrar multi hela tiden fast quiet och cool är avstängt mellan 5.5 11 sen 16.5 det blir 3228 mhz gahh

har även installerat om 5 ggr nu

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

har gjort det redan blir galen snart gahh skulle varit klar nu vid 5

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2006

okay, jag kan tyvärr inte hjälpa dig mera, jag har slut på förslag tyvärr.

Något måste vara jävligt fel på burken, hoppas det löser sig

Netgear CG3100 Cable modem Comhem-- Firmware: 3.9.21.8.V0020

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nybro
Registrerad
Mar 2003

är det några inställningar jag måste göra för att 2gb ska funka med det moderkortet? har testat 4 st 512or och 2 st 1gb funkar inte klarar inte prime95 men klarar superpi 32m

Fractal R3, i5 750 4Ghz, P7P55D-E Pro, Corsair H100, 20GB Ram, Fractal 1000W, GTX1070, Samsung 2693HM 26"